Æg i kokotte med tomat og løg.

Disse dejlige æg er ideelle til brunchbordet, eller de kan serveres til frokost. De kan laves i uendelige variationer og det er kun ingredienserne i køleskabet der dikterer hvordan de skal laves. Tilsæt grøntsager og krydderuter efter eget valg samt bacon, Skinke og/eller ost, og kom det hele i en lille ovnfast skål og ind i ovnen med det. Wupti: den lækreste morgenmad er nu skabt.

Kokotte til 2 personer:

  • 4 æg
  • 100 g. san mazano tomater ( eller anden lille smagsfuld tomat)
  • 1/2 løg
  • 4-6 skiver god bacon
  • 4 spsk. revet hård moden ost, jeg brugte Grana Padano
  • 1 spsk tørret oregano
  • hakket frisk krydderurt efter eget valg
  • salt/peber

Skær tomaterne i halve og løg i tynde strimer, og fordel dem i de to skåle. Slå to æg ud i hver skål og drys godt med salt peber og oregane. Riv osten over æggene og bag dem i ovnen ved 220 grader i ca. 15 minutter ( alt efter ovn). Jeg bagte mine så æggene stadig var smilende og let flydende, men ønsker man dem gennembagt, må man lige tilføje ekstra tid og holde øje. Steg baconen på en pande, eller i ovnen og server, æg og bacon med friske krydderuter og ristet rugbrød.


Skriv en kommentar