sparbank banner

Frk. Saust - mapopskrifter

Æggekage med kikærter!

Når det skal gå ekstra hurtigt herhjemme, med at lave aftensmad, laver jeg en æggekage. De kan laves i alverdens afskygninger og forberedelsestiden er minimal. Hvis man ikke serverer brød eller grove grøntsager til æggekagen kan det dog være svært at få den til at mætte nok, derfor har jeg eksperimenteret med forskelligt fyld i “kagen”, deriblandt kikærter. Æggekagen kan laves vegetarisk hvis man ønsker det, den her blev dog lavet med lidt skinke, da jeg havde en rest “skinke-steg” fra aftenen før. Har man en rest kylling eller pølser, passer det også fint i retten.

Til en æggekage med nok til 4 personer skal der bruges: 6 æg, 1 dl. mælk, 1 rød snackpeber, 5 forårsløg, 2 fed hvidløg, 1 ds. kikærter, 150 g. skinke, 150 g. revet ost, 1 tsk. paprika, 1 tsk. spidskommen, 1 bundt persille, salt , peber, lidt olie til stegning.

Hak hvidløg, peberfrugt og forårsløg og steg det i lidt olie i en dyb pande. Tilsæt krydderierne, kikærterne, skinketern og det meste af persillen ( der hakkes først) og steg det sammen med grøntsagerne i 4-5 minutter. Pisk æg og mælk til en ensartet masse og tilsæt lidt salt og peber. Hæld æggemassen over de andre ingredienser på panden og lad den “sætte” sig i en par minutter før det revet ost kommes over. Kom panden i ovnen og bag æggekagen færdig ved 200 grader i 20-25 minutter ( når æggekagen er fast, er den færdig, så hold øje). Server æggekagen med et ordenligt drys hakket persille og en blandet salat.

 

æggekage

Kategori: MadTags: , , , ,


Skriv en kommentar