sparbank banner

Frk. Saust - mapopskrifter

Amerikanske pandekager med mandler og sesam!

Disse pandekager er perfekte til morgenbordet når de er ny-bagte, og fungerer fint som alternativ til en skive brød når de er kolde. Opskriften er uden mel og og sukker og så kan man jo selv vælge at tilsætte sirup eller sukker efterfølgende, hvis man ikke ønsker fitness-udgaven. 

Til 6 pandekager skal der bruges; 3 æg, 100 g. mandler, 1 stang vanilje, citronskal fra 1/2 økologisk citron, 1,5 tsk. bagepulver, 3 spsk. sesam, 1-2 spsk. mælk ( gerne soyamælk), kokosolie til stegning.

Blend mandlerne til en fin mel. Pisk æg og mælk med indholdet fra vaniljestangen og tilsæt mandelmel, sesam, revet citronskal og bagepulver. Rør rundt til dejen har en passende konsistens. Kom en lille smule kokosolie på en pande og hæld lidt dej i midten. Kør det ikke rundt i kanterne men lad det sætte sig i midten og hæve op. Steg til pandekagen kan vendes uden at dejen splatter ud. Fortsæt til al dejen er brugt. Server de ny-bagte pandekager med frisk frugt og bær, evt. med klat græsk yoghurt og lidt honning. Kolde er de gode med smør.


3 kommentarer til “Amerikanske pandekager med mandler og sesam!”

    Pille på nye eventyr skrev:

    Skal klart prøves! Mandler og jeg, vi er så gode venner!

    Frk. Saust skrev:

    Mandler er fantastiske, til alt faktisk;) Prøv dem..prøv dem!!

    Daniel skrev:

    Skal jeg da prøve her på Søndag, har længe ville lave pandekager med sesam, så de her passer perfekt, plus der er mandler med i denne her også hvilket gør det endnu bedre.


Skriv en kommentar