sparbank banner

Frk. Saust - mapopskrifter

Amerikanske pandekager!

Lækkersulten?

Disse pandekager smager fantastisk, og så er de nemme at lave. Opskriften har jeg selv arbejdet mig frem til, og de er uden tilsat sukker, så man kan sagtens tillade sig at overhælde dem med sirup. Fløden gør dem runde og bløde i smagen og citronen, friske. De  egner sig perfekt til morgenbordet i weekenden.

Til ca. 8 pandekager bruges: 2 æg, 2 dl. piskefløde, 2,5 dl. mini mælk, 1 tsk. bagepulver, fintrevet citronskal fra 1 citron, 1 tsk. vaniljesukker, 2,5 dl. hvedemel.

Æg, fløde og mælk piskes sammen og resten af ingredienserne tilføres blandingen. Pisk til klumperne er væk, og dejen har en god tyk konsistens.

Steg hver pandekage i 1 tsk. smør. Pandekagedejen skal bare hældes ud på panden i midten, de skal ikke “køres” rundt så de fylder hele panden.Vend pandekagen når dejen er stivnet og har en fin højde ( de hæver lidt pga. bagepulveret).

Server med hjemmelavet syltetøj og sukker, eller med sirup og hakkede ristede mandler…uhm!!

Kategori: SødtTags:


Skriv en kommentar