sparbank banner

Frk. Saust - mapopskrifter

Ananas/ingefær marmelade!

Utraditionel og frisk marmelade. Den kan bruges til desserter, kager eller på brødet. 

Til 2 glas marmelade skal der bruges: 1 stor ananas, 3 dl. sukker, 1 hel lille ingefær (eller ingefær efter smag og behag), 2-3 tsk. kartoffelmel.

Skræl ananasen, skær den i kvarte og fjern den hårde midte. Skær den derefter i små tern og kom dem i en gryde. Skræl og riv ingefæren og kom det i gryden med ananasen. Tilsæt sukker og lad blandingen koge forsigtigt under konstant omrøring. Når sukkeret er smeltet og der er dannet en masse væske i gryden, skrues der ned for varmen og der lægges låg på. Lad marmeladen småsimre i ca. en time, men omrør den tit, da den ellers kan brænde på.

Når frugten er kogt mør, blendes marmeladen til en ensartet masse. Lad den afkøle et par minutter og jævn den derefter med kartoffelmel rørt ud i  ca.1/2 dl. vand.

Kom marmeladen på sterile sylteglas og sæt den straks på køl.

ananas-ginger-marmelade

 

Kategori: Mad, Sylt, SødtTags: , , , , ,


Skriv en kommentar