sparbank banner

Frk. Saust - mapopskrifter

Anmeldelse af madbodegaen “Nose2tail”!

Jeg har længe ville prøve stedet ” Nose2Tail” med adresse i kødbyen, og i fredags oprendte dagen for dette endelig. Sikke en oplevelse det var!

Nu skal jeg jo ikke lægge skjul på at jeg synes at hele konceptet bag madbodegaen er helt fantastisk. Jeg elsker simpel mad og bryder mig rigtig godt om princippet med at bruge alt (med måde) fra dyret, samt skaffe sæsonbetinget og økologisk grønt hos en ” lokal” landmand ( som jo nok ikke er så lokal eftersom vi befinder os på Vesterbro).

Den smalle snoede trappe fører gæsterne ned i en mørk, men smukt indrettet kælder, som stort set kun bliver oplyst af sterinlys, praktisk placeret i gamle vin og Fernet Branca-flasker, på bordene. Stilen er rå og romantisk, med hvide fliser på væggene og gamle forskellige møbler. Dekorativt og hyggeligt, men dog set mange gange før.

Da jeg besøgte stedet en fredag aften, var der godt fyldt op af både store selskaber og par. Der var meget støj og snak, men jeg fandt det faktisk rart og stemningsfyldt. Man kunne mærke at folk var glade og levende og det kan man jo på ingen måde se negativt på!

Servicen var i top! Tjenerpigerne var søde, servicemindende og naturligt smilene, uden at det virkede hverken overfladisk eller påtaget, skønt!

Eftersom det var vores første besøg på madbodegaen (min ledsager og jeg), havde vi ingen idé om hvor store portionerne var, så vi bestilte bare en masse forskelligt.

Det vi fik var: 2 stk. østers med vinaigrette, rødløg og peberrod, et “lille bræt” som bestod af 3 slags oste, 2 slags pølse, skinke, solæg, rørt smør, sennep, lidt syltet rødbede, løg og cornichonser samt rilette af gris. Udover det købte vi en portion stenbiderrogn rørt med creme fraiche og en gange rilette af gris samt blandet hjemmebagt brød.

Østersne smagte friske og var virkelig gode, der var stor forskel i størrelsen, men sådan er naturen jo bare. Stenbiderrognen der kom i et lille sylteglas, var perfekt tilsmagt og der var rigeligt af det. Min ledsager var MEGET begejstrede for rognen, men da jeg ikke er den store rogn-spiser må jeg overlade min tiltro til hans ord. Alt på brættet var lækkert, men især solæggene var HELT fantastiske. Pølserne smagte af kød og var tilpas røget og ostene ( gedeost, en fast ost og en blå ost) var virkelig smagfulde. Riletten var ikke så pæn af udseende og lidt for smuldrende i konsistensen til at man kunne smøre den på brødet, men den smagte godt og havde en god balance af kød og fedt. Brødet var rustikt af både udseende og smag.

Havde vi vist at der var rilette på brættet som standart havde vi bestilt en anden ret som sideorders, men pyt, det blev spist med stor glæde og vi gik derfra meget mætte og tilfredse. Vi fik rom/ingefær og vodka/mælkebøtte-sjusser før maden og valgte at drikke øl under maden. Vi sluttede af med en hel kande kaffe men droppede desserten fordi vi var så stopmætte.

Hele gildet blev omkring 550 kr. og vi kunne sagtens ha været én person mere og stadig være tilfredse ( dog med plads til dessert så).

På den store sorte tavle på væggen stod dagens retter beskrevet, som den dag var;  var 1 kg. jomfruhummere til 200 kr. og kalvekæber til 180 kr. Vi så flere som fik jomfruhummerne, og det så både lækkert og hyggeligt ud.

Hvis man vil spise godt og billigt med god samvittighed så skal man skynde sig at besøge Nose2Tail. Jeg glæder mig allerede til næste besøg, det skal ikke være nogen hemmelighed…og fik jeg sagt at de har Fernet Branca til en ti-krone?

 

Kategori: Mad, StederTags: , , , 1 kommentar


En kommentarer til “Anmeldelse af madbodegaen “Nose2tail”!”

    Anonym skrev:

    Min veninde er tjener derinde,så k´jeg smutter osse snart forbi.


Skriv en kommentar