sparbank banner

Frk. Saust - mapopskrifter

Asiatisk oksekødssalat!

Frisk og smagsfuld salat med masser af friske krydderurter, lavet med kraftig inspiration fra det vietnamesiske køkken. Den fungerer rigtig godt som et let aftensmåltid eller en anderledes frokost.
Rosastegt andebryst kan med fordel erstatte oksekødet.

Til 2 portioner salat skal der bruges:
300-400 g. flankesteak.
4 cocktailtomater.
100 g. friske grønne bønner.
1 hjertesalat.
2 gulerødder.
100 g. bønnespirer.
3 forårsløg.
1/2 potte/bundt mynte.
1 potte/bundt koriander.
salt/peber.
Marinade:
2 lime.
2 røde chili.
1 fed hvidløg.
1 tsk. fiskesauce.
1/2 tsk. sirup el. honning.

Kom salt og peber på flankesteaken og steg den på en grillpande 5 minutter på hver side ca. Lad den stå og køle af til den skal bruges.
Skær salat og forårsløg i tynde strimler. Rive de skrællede gulerødder og kom dem i en står skål sammen med salat og forårsløg. Skær tomaterne i både og de friske bønner i halve og vask bønnespirerne grundigt. Kom det i skålen med resten af salatblandingen. Sørg for at det hele bliver blandet grundigt før det anrettes på to tallerkner. Hak koriander og mynte groft og drys det over salaten.
Bland marinaden af saften fra de to lime, fiskesauce, sirup el. honning, fint hakket chili og presset hvidløg. Hæld en god sjat over hver af salat portionerne. Skær det afkølet kød i pæne strimler/skiver og anret 4-5 skiver på hver salat.

asiatisk-oksesalat-1

asiatisk-oksesalat-2

Kategori: MadTags: , , , , , ,


Skriv en kommentar