sparbank banner

Frk. Saust - mapopskrifter

Bagt spidskål

Jer der læser med herinde, har nok bemærket at jeg er vild med at bruge spidskål i min madlavning. Den her opskrift er ingen udntagelse.  Server disse smagfulde kvarte kål, som tilbehør til rustik mad eller gryderetter, gerne med svinekød.

Til 4 personer:
1 stort spidskål.
1/2 dl. olivenolie.
2 fed hvidløg.
1 tsk. chiliflager.
1 dl. revet parmesanost.
Salt.
Peber.

Fjern de yderste kedelige blade fra kålet og skær det i kvarte på langs. Skyl stykkerne i koldt vand og ryst/dup dem tørre med et viskestykke. Bland olie, presset hvidløg og chiliflager til en tyk olie. Læg kålene i et ovnfast fad og pensel stykkerne med chili/hvidløgsolie og hæld resten af olien i bunden af fadet. Kværn salt og peber over kålene og drys med parmesan. Bag kålene i ovenen ved 180 grader i 30-35 minutter. Kålene må gerne blive lidt mørk i kanten.

kaal-medister

 

 


Skriv en kommentar