sparbank banner

Frk. Saust - mapopskrifter

Blomkålssalat med hjemmelavet solsikkekerne pesto!

Med inspiration fra en salat som min veninde fortalte mig at hun havde lavet med tyndskåret blomkål og pesto, lavede jeg opskriften på denne salat. Til pestoen brugte jeg solsikkekerner i stedet for pinjekerner, det er et billigt alternativ og jeg synes faktisk at smagen af pinjekerner har en tendens til at være for gennemtrængende i en basilikumspesto. Opskriften på pesto rækker til en mere end en salat. Resten kan kommes i et glas og holder fint et par uger. Jeg laver pesoen lidt tør og tilsætter så lidt mere olie når den skal bruges.

Til pestoen skal der bruges; 1 potte basilikum, olivenolie ( efter behov men i hvert fald 2 dl.), 1 fed hvidløg, 1 dl. solsikkekerner, 50 g. parmesan eller anden hård ost, salt, peber.

Rist solsikkekernerne på en tør pande og lad dem køle af før de kommes i en skål med resten af ingredienserne og blendes til en ensartet masse. Smag til med salt og peber og tilsæt mere olie hvis pestoen ønskes mere flydende. Kom den på køl indtil  den skal bruges.

Salaten: 1/2 blomkålshoved, 1 økologisk citron, 1/2 dl. pesto, en lille håndfuld estragon, salt, peber

Skær blomkålen i tynde skiver . Dette gøres nemmest ved at bruge et mandolinjern. Læg skiverne på et fad. Pres citronen og riv skallen ned i skålen med saften. Tilsæt salt og peber og hæld saften udover blomkålsskiverne. Lad blomkålen marinere i nogle minutter før pestoen fordeles over salaten. Pynt med frisk estragon.

blomkaal-pesto-2

blomkaal-pesto-1


2 kommentarer til “Blomkålssalat med hjemmelavet solsikkekerne pesto!”

    Stinne skrev:

    Prøvede denne salat igår og den er da bare genial, superlet og en rigtig lækker måde at bruge blomkål på.
    Tippet med at bruge solsikkekerner i stedet for pinjekerner bliver afgjort skrevet bag øret 🙂

    Frk. Saust skrev:

    Tusind tak for de rosende ord 😉


Skriv en kommentar