sparbank banner

Frk. Saust - mapopskrifter

Braiseret svinefilet med rodfrugter!

Svinefilet er en ret billig udskæring og den er nem at tilberede, så den bliver saftig og mør!

Til 4 personer er brugt: svinefilet på 500 g, 5 kartofler, 4 store rødbeder, 4 pastinakker, 3 rødløg, 250 g. brune champion, 4 fed hvidløg, et bundt frisk timian, 2 dl. grøntsagsbouillon, olivenolie, salt, peber.

Brun kødet på en varm pande med lidt olie. skræl rodfrugterne og skær dem i passende stykker. Kom dem i et ovnfad sammen med 3 fed knuste hvidløg, lidt olie og timian. Kom fadet i ovnen ved 200 grader og steg i ca. 15 min. Tag fadet ud og rør rundt i rodfrugterne inden grøntsagsbouillonen hældes over kødet. Kom fadet tilbage i ovnen igen ved 180 grader og steg kød og rodfrugterne færdige i 30-35 min.

Mens kødet og rodfrugterne er i ovnen, skæres rødløg i både og championerne skylles grundigt. Steg, derefter, for svag varme de hele championer og løgbådene i olie, med det sidste fed hvidløg (hakket). Lad det hele stå og stege på panden under jævnlig omrøring, indtil kødet og rodfrugterne er færdige.

Det hele serveres med sauce eller tzatziki.

Kategori: MadTags: ,


Skriv en kommentar