sparbank banner

Frk. Saust - mapopskrifter

Braiseret svinekam med mos og citronsauce!

Braisering er en tilberedningsmetode som jeg personligt holder meget af. Ved at stege kødet længe og ved lav temperatur, (med lidt væske) kan man være helt sikker på et mørt og smagfuld resultat. Den her kombination har det søde fra mosen, det salte fra kødet og det syrlige fra den lækre citronsauce som man kan tilberede, ud af væsken fra braiseringen.

Jeg brugt dette lækre stykke svinekam med ben, men man kan sagtens bruge en ganske almindelig nakke-kam eller  -filet, da det er nemmere at støve op i supermarkederne.

Til aftensmad med nok  til 4 personer skal der bruges; 800 g. svinekam, 1,5 hele hvidløg, 1 løg, 1 økologisk citron, 1/2 liter hønse eller svinebouillon, 1 bundt frisk timian ( eller en halv potte), 3-4 søde kartofler, 3 bagekartofler, 2 spsk. smør, 1 dl. mælk, salt, peber, olivenolie.

Brun stegen af på en pande i lidt olie. Krydder godt med salt og peber. Skær løg i strimler, pil og knus den halve hvidløg og kom derefter begge dele i et stort dybt ovnfast fad. Skær citronen i grove stykker og kom dem i fadet sammen med løg og hvidløg. Når stegen er brunet på alle sider lægges den i fadet ovenpå løg og citronblandingen. Hæld bouillonen over og klip timian over kødet. Kødet skal braiseres i 3 timer ved 140 grader. Hæld jævnligt en skefuld væske ( fra fadet) over stegen for at holde kødet saftigt. Når der er ca. 1,5 time tilbage af stegtiden vaskes de alminde og de søde kartofler grundigt, hvorefter de pakkes ind i sølvparpir og kommes i ovnen i ca 1 time og 20 minutter. Det hele hvidløg med skal, kommes ligeledes derind. Når kødet er færdigtstegt tages det ud og kan passende hvile i fadet indtil mosen er lavet. Sigt væsken fra fadet over i en gryde og lad det koge ind før det jævnes med en mel/mælkeblanding, derefter kan den bruges som en smagfuld “citronsauce”.

Indholdet fra de bagte kartofler skrabes ud af skrællerne med en ske og over i en stor skål. Indholdet af det hele bagte hvidløg presses ud af skallen og kommes i skålen med kartoflerne. Tilsæt smør og mos blandingen med en kartoffelmoser eller et stort piskeris. Tilsæt mælk og smag til med salt og peber. Server retten med en grøn salat.


2 kommentarer til “Braiseret svinekam med mos og citronsauce!”

    Mette (www.becauseitmatters.dk) skrev:

    Sikken en fantastisk flot stykke kød. Hvor har du købt det?

    En prima ret til dette forår, som aldrig helt vil komme i gang :-)

    Rigtig god påske.

    Frk. Saust skrev:

    Tak for de pæne ord om retten;) Kødet ” fandt” jeg i supermarkedet, mener det var Irma…de har tit et stort udvalg af gode udskæringer, men det varierer desværre fra butik til butik. Tror sagtens man ved en god slagter kan finde samme udskæring, om ikke andet kan den vel bestilles?! Mvh Paloma Saust


Skriv en kommentar