sparbank banner

Frk. Saust - mapopskrifter

Cannelloni med kalv/flæsk, spinat og ostesauce!

Cannelloni er ikke noget man lige finder i  de almindelige supermarkeder, men man kan lave dem selv ved at bruge friske lasagneplader som halveres og rulles rundt om fyldet. Jeg fandt dem i en tørrede udgave i det Italienske supermarked Ello. Inspirationen til denne opskrift fandt jeg i kogebogen ” sølvskeen”, men gik en smule i selvsving og endte med at lave fuldstændig om på opskriften.

Til et stort fad cannelloni skal der bruges; 400 g. hakket kalv/flæsk, 4 store skiver god italiensk kogt skinke, 300 g. hakket spinat, 3 fed hvidløg, 1 løg, 1 håndfuld basilikumblade ( friske), 500 ml. mornaysauce, revet parmesanost, salt, peber, 15-17 cannelloni-rør.

Hak løg og hvidløg fint og steg det gyldent i lidt olie. Tilsæt det hakkede kød og sørg for at det bliver smuldret godt ud, under stegningen. Når kødet er blevet brunet tilsættes skinken revet i små stykker, samt spinaten. Rør rundt og lad det hele blive stegt af. Smag til med salt, peber og tilsæt hakket basilikum. Lad fyldet køle af før det fyldes i cannelloni-rørene. Fyld et rør ad gangen, ved at bruge en teske. Det kan være lidt besværligt at fylde rørene op uden at fyldet falder ud igen, men det lykkedes for mig ved at holde den ene af enderne lukket ( hold den ned mod fadet) og så proppe fyldet god ned ved at bruge pegefingeren. Læg de fyldte rør side om side i et passende smurt fad og kom resten af kødet hen over før mornaysaucen hældes over, så alle rørene er dækket. Kom fadet i ovenen ved 180 grader i 40 minutter. Riv frisk parmesanost udover før servering.

 


Skriv en kommentar