sparbank banner

Frk. Saust - mapopskrifter

Carbonara med fuldkornspasta og bruschetta!

Opskriften er inspireret af en ” Jamie Oliver” opskrift, og den er rigtig god og meget nem! -En rigtig tømmermændsret!

Til 2 personer er brugt: 200 g. fuldkornspasta penne, 1/4 l. piskefløde, 1 æg, 1 grøn squash, 1 lille løg, 3 fed hvidløg, 400 g. bacon i tern , 75 g. parmesanost, 1 tsk. stærk chilipulver, 2 tsk. timian tørret eller frisk, salt, peber.

Kog pastaen efter anvisningen og hæld vandet fra. Steg bacon spødt i en gryde og tilsæt derefter hakket hvidløg og løg i tynde strimler. Skær squashen i kvarte og fjern den kernede midte inden den skæres i skiver af 1 cm. Steg dem i gryden med bacon, hvidløg og løg til de er bløde og tilsæt krydderier. Pisk fløde, æg og parmesanost i en skål og tilsæt lidt salt og rigeligt frisk kværnet peber. Kom pastaen over i gryden med de øvrige ingredienser og rør rundt. Hæld derefter flødeblandingen over og varm forsigtigt. Efter et par min. slukkes der for gryden og retten er klar til servering. Server med bruschetta.

Bruschetta til 2 personer: 4-6 stykker ciabattabrød, 4 spsk. olivenolie (her brugt olivenolie med røgsmag), 3 fed hvidløg, 5 modne cocktailtomater, 1 pk. frisk mozzarellaost, salt, peber.

Pres hvidløg i olien og rør samen. Kom 2 tsk. olie på hver brødskive. Hak tomaterne fint og kom en lille håndfuld på hver brødskive, krydder med salt og peber og slut af med en skive mozzarellaost. Brødene bages i ovnen til osten er smeltet ( ca. 10 min ved 200 grader) .

 

Kategori: MadTags: , , ,


Skriv en kommentar