sparbank banner

Frk. Saust - mapopskrifter

Dadelkugler med nødder og kakao!

Vi kender vist alle det der med at trængen til noget sødt vokset sig større og større i løbet af dagen. Jeg prøver så vidt det er muligt, at skære ned på kager ( selv om det er svært) og chokolade i hverdagen og prøvede så med nogle barer ved navn “Naturlig”. Læser man ingredienslisten så finder man ud af at barerne kun består af dadler, nødder, mandler, solsikkeolie, vand og sukkerfri kakao. Disse barer smager HELT vidunderligt og ret nemt kan man kværne sådan en pakke med 4 stk. og billige er de jo ikke. Derfor har jeg prøvet at regne en opskrift ud på baggrund af den procentmængden der står skrevet på pakken.

Idéen var jo faktisk at de skulle ende ud med at blive til fine barer, som man kunne pakke ind i film og tage med på farten, men min masse blev lidt for blød, så den endte med at blive til kugleform i stedet. Problemet tror jeg skyldes at jeg bruge friske dadler og ikke de tørre, men altså øvelse gør mester, så næste gang laver jeg ikke samme fejl. Kuglerne er dog utrolig fine og man snydes jo næsten til at tro at man spiser chokolade eller trøffelkugler. Smagen er næsten helt marcipanagtig og jeg vil mene at jeg har ramt den smag som jeg ønskede ret godt (hvis det er ok at prale?).

Jeg brugte Paranødder, mest fordi jeg har læst at de har et stort indhold af mineralet Selen, som beskytter mod kræft og styrker immunforsvaret, men kan man ikke lide disse nødder kan man bruge Macadamianødder eller en anden fed nøddetype.

Til knap 500 g. kugler er brugt: 350 g. dadler ( friske eller tørre), 60 g. mandler, 45 g. Paranødder, 25 g. ren kakaopulver, 1-2 spsk. solsikke eller raps olie.

Fjern stenene fra dadlerne ( hvis du bruger de friske) og kom dem i en blender eller foodprocessor. Blend et øjeblik og tilsæt så olie (først 1 spsk, så mere hvis nødvendigt), nødder og kakao. Blend i et par minutter til alle dadlerne er blendet til en ensartet masse, men nøddestykkerne stadig er til at se. Kom massen på køl nogle timer, så den lige kan få lov at sætte sig og form så derefter kugler eller stænger af massen og rul dem i  kakaopulver eller i kokosflager. Opbevar kuglerne på køl i en lufttæt beholder.


3 kommentarer til “Dadelkugler med nødder og kakao!”

    La Cucina Nada skrev:

    Enkelt, lækkert og meget fristende!

    D. skrev:

    Ih, de ser lækre ud de dadelkugler og skal prøves her til jul! Du skriver at der kommer en portion på 500 g. ud. Jeg har svært ved at “omregne” det til dadelkugler – har du nogen idé, om, hvor mange kugler du i alt kom op på med denne opskrift? :-)

    Ann-Charlott skrev:

    Hey! Inspirerende opskrift til at få brugt resterne af julens godter. Brugte dog ikke olie, men lidt flere nødder, hvilket gav en rigtig god fast konsistens. Brugte kun et par dråber olie til at rulle kuglerne med, da det er ret klistret af arbejde med.


Skriv en kommentar