sparbank banner

Frk. Saust - mapopskrifter

Dennis´ steak and mushroom pie!

Engelsk pubmad når det er bedst!

Denne Pie smager helt fantastisk, intet mindre! Det er en opskrift min kæreste har lavet, og han er blevet inspireret af utallige pub-besøg i England og Skotland, hvor denne spise er svær at undgå.

Start tidligt på dagen, så fyldet kan få lov at simre og køle langsomt ned inden det kommes i forme og bages.

Til 3-4 personer er brugt: 600 g. gullashkød i tern (eller andet simrekød af okse), 1 stort løg, 3 fed hvidløg, 3 gulerødder, 200 g. championer, 1 bdt. persille, 3 spsk. hvedemel, 4-6 spsk. engelsk sauce, 1 ds. tomatpure (en lille), 1/2 l. bouillon (helst okse), 1 dl. rødvin, salt, peber, 1 pk. butterdej.

Hak løg og hvidløg og brun det i en stor gryde. Vend kødet i mel og kom stykkerne i gryden med hvidløg og løg. Rør rundt og sørg for at alle stykkerne er brunet pænt. Kom gulerødder i skiver i gryden og tilsæt tomatpure under omrøring. Bouillon og rødvin tilsættes og der smages til med salt, peber og engelsk sauce. Lad det simre i en time under omrøring. Hak persillen og kom det i gryden når  der er slukket for varmen. Sæt gryden til afkøling i et par timer, så saucen kan blive tyk.

Championer skæres i skiver og steges på panden. Stil dem væk indtil de skal bruges.

Når Saucen er kølet helt af, kan pie´en laves: Kom saucen i passende forme (portionsforme eller én stor) og kom de stegte championer over. Skær butterdejen til i passende størrelse(r) og pensl med mælk. Bag pie´en  ovnen ved 200 grader  til de er gyldne ( ca. 20-25 min) . Server med salat.

 

Kategori: MadTags:


Skriv en kommentar