sparbank banner

Frk. Saust - mapopskrifter

Dessert klassiker, med et eksotisk twist!

Chokoladekage og vaniljeis er en sikker vinder, når man skal servere en god dessert efter en dejlig middag!

Lav selv vaniljeflødeisen, eller køb en af GOD kvalitet. Jeg holder meget af  ”Hansen is” eller den måske ukendte is fra “RYÅ” hvor man rent faktisk  kan smage fløden og se vaniljekornene.

Chokoladekage, på den ikke fedtfattige måde: 200 g. chokolade af god kvalitet og med høj kakao procent, 200 g. smør, 2 1/2 dl. mel, 2 dl. sukker, 4 æg, evt. 1 tsk. bagepulver.

Smelt chokolade og smør. Pisk æg og sukker og kom forsigtigt ( lidt efter lidt) chokoladeblandingen i. Rør til massen er ensartet og tilsæt mel og evt. bagepulver. Rør igen og kom dejen i en springform og bag ved 200 grader i ca. 25-30 min. Jeg kan godt lide at kagen er “smattet” og blød i midten, det opnår man bedst uden brug af bagepulver, og ved at tage kagen ud så snart overfladen lige akkurat krakelerer.

Man kan med fordel bage kagen i muffinsforme, hvor de kun fyldes op til halvdelen (så skal de kun bage 15 min). Isen anrettes  i en kugle, på toppen af hver bund.

Pynt med indholdet fra en halv passionfrugt (pr. anretning) og dryp med likør efter eget valg. Her er brugt passionsfrugtlikør hjembragt fra en ferie på Madeira i vinters.

 

Kategori: SødtTags: ,


Skriv en kommentar