sparbank banner

Frk. Saust - mapopskrifter

flødestuvet sommer-spidskål med nye danske kartofler og frikadeller!

Jeg fandt vidunderlige danske sommer-spidskål, forårsløg og kartofler forleden!

Sommer-kål er noget helt andet end de (til sidst) kedelige og blege kål vi foråd os i, gennem den lange kolde vinter! De er flotte i farven og luftigt pakket, ind til inderste blad. Deres smag er dejlig frisk og stærk med et strejf af sødme.

Jeg laver om sommeren en flødestuvning hvor jeg også kommer friske forårsløg i. Det passer godt sammen med den fede og søde fløde ( som vi jo også holder så meget af om sommeren), og ikke mindst: Ny-opgravede kartofler.

Til 4 personer er brugt: 8 store flotte blade sommer spids -eller  hvid -kål, 4 store forårsløg, 1 1/2 spsk. smør, 3 dl. mælk, 2,5 dl. piskefløde, 2 spsk. mel, salt, peber, muskatnød.

Snit kålen i fine strimler og kog i letsaltet vand i ca 7-10 min. Hæld vandet fra og lad det stå indtil stuvningen er lavet.

Steg de hakkede forårsløg i en gryde i  1/2 spsk. smør og tag dem op efter et par min.

Kom resten af smørret i gryden, lad det smelte og kom melet i under kraftig omrøring. Rør indtil melet har opsuget smørret. Tilsæt  mælk under omrøring og når det har kogt op skrues der ned fra varmen, og krydderierne tilsættes. Kom fløden i og tilsæt de let-stegte forårsløg og kålen. Rør rundt og lad små-simre i nogle minutter. Smag til med salt, rigeligt peber og muskatnød. Stuvningen kan klare meget salt og peber synes jeg.

Serveres med nye kartofler og gammeldags frikadeller eller svinemørbrad.

 

Kategori: MadTags: , ,


Skriv en kommentar