sparbank banner

Frk. Saust - mapopskrifter

Flødekage med passionfrugt og makroner!

Jeg er fuldstændig vild med flødekager og “mormor-inspirerede” desserter. Det bærer denne dessert også præg af, dog er den bare piftet op med noget så moderne og eksotisk som passionsfrugt.

Til en stor skål eller stort fad er der brugt: 1/2 l. piskefløde, 100 g. mandler, 5-7 passionfrugter, 1 dl. stikkelbær-sirup (andet frugtsirup kan også bruges), 1 dl. Passoa (passionsfrugtlikør, men rom kan også bruges), 150-200 g. makroner.

Pisk fløden til den er stiv. Rist mandlerne på en tør pande og hak dem groft. Kom halvdelen af mandlerne i den pisket fløde og gem resten til pynt. Tøm passionsfrugterne med en ske direkte ned i flødeblandingen og vend forsigtigt rundt så cremen bliver ensartet. Tilsæt frugtsirup hvis cremen smager for kraftigt af flødeskum. Jeg bruger stikkelsbær-sirup for den er dejlig frisk og minder i smagen om passionsfrugt, men man kan også bruge æble-sirup eller en anden bær-sirup hvis det er det man har. Fløden skal ha en cremet smag med syrlige undertoner. Når kagen skal samles kommes der først et lag makroner i bunden af en skål eller et fad. Stænk makronerne med rigeligt alkohol før der kommes et lag fløde-creme på. Fortsæt med endnu et lag makroner, alkohol og fløde-creme indtil alt er brugt. Slut af med cremen på toppen og drys med de sidste hakkede mandler. Lad desserten trække i nogle timer og gerne natten over.

Kategori: SødtTags: , , , ,


Skriv en kommentar