sparbank banner

Frk. Saust - mapopskrifter

Forårstærter og feldsalat med fåreost og honningristede mandler!

Disse små “grønne” tærter og feldsalat med fåreost og honningristede mandler er et godt bud på mad der smager af forår!


Til bunden er brugt en mørdej: 250 g. mel, 170 g. smør, 1 æg, lidt salt.

Ælt blødt smør, æg og mel sammen og tilsæt en smule salt. Dejen skal være fast i konsistensen. lidt vand kan evt. tilsættes hvis dejen smuldrer. Saml i en kugle, pak ind og sæt på køl i nogle timer.

Til én stor tærte eller 3-4 små er der brugt:  2-3 løg, 1 bdt. forårsløg, 200 g. ost i tern (gouda eller emmentaler), 3 æg, 1 dl. mælk, 100 g. serano skinke, 1 tsk. karry, 1 tsk. muskat, en god håndfuld frisk timian, salt, peber.

Pisk æg, fløde og mælk og tilsæt krydderierne og den friske timian. Skær løg i ringe  og fordel dem i formene som er beklædt med  mørdej, og fordel oste-ternene mellem løgene. Kom æggeblandingen over, så det netop dækker fyldet og fordel lidt serano skinke på toppen. Bag ved 180 grader i ca. 25 min  hvis det er små forme, og ca. 40 min hvis det er en stor form. Skorpen skal være gylden og æggemassen fast. Pynt med frisk timian og server med brød og salat.

Feldsalat med fåreost og honning ristede mandler: 1 pk. feldsalat, fast fåreost fra løgismose, 100 g. mandler, 2 spsk. honning, 1 dl. oliven olie, 1 spsk. dijonsennep, 2 spsk. balsamico, 1 spsk. sirup, salt, peber.

Skyl salaten grundig og tør den for vand. Rist mandlerne på en tør pande og tilsæt honning når de er gyldne i farven. Sluk for panden og sæt mandlerne til afkøling før de hakkes og kommes i salaten. Skær  fåreosten osten i tern og kom dem i salaten. Vend det hele i vinaigrette og drys de grovhakkede mandler over.

Opskriften på vinaigretten findes her

Kategori: MadTags: , ,


Skriv en kommentar