sparbank banner

Frk. Saust - mapopskrifter

Frankofil mad!

- Coq au vin, En gryderet som er tilegnet forår og sommer!

Til 6-8 personer er brugt: 4 fed hvidløg, 200 g. god bacon i tern ( køb et stykke godt røget bacon/flæsk og skær det selv i tern), 200 g. brune championer, 2 hele kyllinger el. 6-8 lårstykker, 1 1/2 fl. rødvin, 1/2 l. hønsebouillon, 3 laurbærblade, 1 bdt. kruspersille, et lille bdt. timiankviste,  200 g. perleløg (fra frost el. friske ), 2 dl. mel, salt, peber, olie/smør til stegning.

Opskriften halveres hvis den skal laves til 4 personer.

Retten kan med fordel klargøres et par timer før den tilberedes.

Parter kyllingerne og vend stykkerne i mel. Brun stykkerne i lidt smør el. olie, til de er gyldne på overfladen. Læg stykkerne i en stor gryde. Hak hvidløg og steg det sammen med bacontern, og kom det derefter over i gryden sammen med kyllingestykkerne. Kom perleløgene på samme pande og brun dem i baconfedtet. De kommes også over i gryden med de øvrige ingredienser. Hæld vin og bouillon over og tilsæt laurbærbladene og timiankvistene, og lad det  hele stå og trække hvis det ikke tilberedes med det samme. Små kog under forsigtig omrøring i ca 50 min. til alle kyllingstykkerne er møre. Smag til med salt og peber og masser af hakket persille. Steg de halve championer i smør og drys dem over retten før servering.

Retten kan serveres med nye kartofler og en grøn salat. Husk også at spise suppen, så server evt. retten i en dyb tallerken.

-Bon appetit!!

 

Kategori: MadTags: ,


Skriv en kommentar