sparbank banner

Frk. Saust - mapopskrifter

Frikadeller med gulerod og hvidløg!

Den klassiske frikadelle, i en mere forårsvenlig udgave!

Til frikadellerne er brugt: 500 g. hakket kalv og flæsk, 1 æg, 3 spsk. mel, 2 dl. mælk, 2 fed hvidløg, 3 små gulerødder, 1 finthakket løg, salt og peber.

Rør kødet med salt og tilsæt ægget. Rør igen og tilsæt hakket løg og revet gulerødder. Tilsæt mælk, derefter hvidløg, mel og peber. Rør igennem så farsen har den rette konsistens. Form med en ske og steg frikadellerne i smør.

Server med råstegte kartofler, soltørret tomat creme (se opskrift sammen med kyllingburgerne ) og salat.

Salat med cremet gedeost og peanuts: 1 “mini” romainesalat, 1/2 squash, 3 stilktomater, 1 pk. Président “Rondelé“ , balsamico, olivenolie, 1 dl. saltet peanuts.

Salaten skæres i mindre stykker, og tomaterne skæres i kvarte. Squashen “skrælles” med en kartoffelskræller, i fine strimler mens den vendes rundt så du ikke skærer for meget af den svampede midte (det hvide). Anret på en tallerken og dryp olie og balsamico udover. Kom osten på i “klatter” og drys med peanuts.

Kategori: MadTags:


Skriv en kommentar