sparbank banner

Frk. Saust - mapopskrifter

Friske forårsruller.

Skønt og friskt alternativ til friture-rullerne. At lave de her forårsruller kræver kun minimun forberedelsestid og så kan alle ingredienserne sættes på bordet, hvor hver “mand” selv laver sin rulle. 

Jeg lavede rullerne med tigerrejer, kylling, salat, agurk, gulerødder, koriander, mynte, risnudler og en lækker sur-sød-stærk dip. Man kan vælge at marinere kød og rejer i dippen inden, hvis man ønsker mere smag i rullerne.

Friske forårsruller til 4 personer:

1/2 icebergsalat.
2 gulerødder.
1/2 agurk.
1 potte koriander.
1 bundt. mynte.
1 løg.
200 g. tigerrejer ( kogte).
300 g. kyllingebryst.
1/2 pakke risnudler.
1 pk. rispapir.

Dip:

1 lime.
2 tsk. soya.
2 tsk. fiskesauce.
1 spsk. chiliflager.
1 fed hvidløg.
2 tsk. sukker.

Skær salat i strimler og agurk, løg og gulerødder i tynde stave. Steg kyllingebryst og optø rejerne hvis de er frosne. Pil skallen og halerne af rejerne hvis det er på. Skær de stegte kyllingebryster i strimler og bland alle ingredienserne til dippen sammen. Vask krydderurterne og pil dem af grenene. Tilbered risnudlerne efter anvisningen og sæt dem til afkøling.

Når alle ingredienserne til forårsrullerne er klargjorte, tages rispapiret, et ad gangen, ud af pakken og dyppes i varmt vand i nogle sekunder. Læg det våde rispapir på en rent viskestykke og kom det ønskede fyld deri. Undgå at komme for meget dip i rullerne, det det kan gøre dem svære at samle og der også kan gå hul  på papiret. Rul dem sammen stramt og dyp dem i soya, dip og sød chilisauce.

 

rulle-1

rulle-2


Skriv en kommentar