sparbank banner

Frk. Saust - mapopskrifter

Frk. saust´s salat nicoise!

Sommeren er på vej, og vi skal væk fra de tunge retter!

Min udgave af den klassiske franske salat, er en smule anderledes, men den er super lækker og meget nem at lave. Den fungerer rigtig godt som gæstemad, enten som forret, frokost eller en let middagsret.

Anret i en stor flot skål eller på et fad, og bag noget godt brød til.

Til 4 personer er brugt: 1/2 bk. rucola, 1 mini romaine (el. 1/2 alm. romaine), 1/2 agurk, 1/2-1 glas nicoise oliven, 200 g. kogte grønne bønner ( haricot verts), 100 g. salatost i tern ( efter eget valg) , 3 ds. tun i olie, 4 hårdkogte æg, 1 dl. oliven olie, 1 spsk. dijonsennep, 2 spsk. balsamico, 1 spsk. sirup, salt, peber.

Skær romainesalten i passende stykker og bland det i en skål sammen med rucolasalaten. Agurken flækkes og kærnerne fjernes med en teske. Skær den derefter i skiver og kom dem i skålen. De kogte bønner afkøles og vendes derefter i skålen. Bland dressingen ved at komme sennep, balsamico og sirup i en skål og rør det sammen. tilsæt olien lidt efter lidt mens der omrøres. Smag til med salt og peber. Deressingen hældes over  salatblandingen i skålen, og det hele blandes forsigtigt. Skær osten i små tern ( jeg har brugt den økologiske salatost i blok, fra løgismose) og tilsæt det salatblandingen. Slut af med det drænede tun, æg skåret i kvarte og til sidst: nicoise oliven.

Server med godt brød efter eget valgt. Jeg bagte foccacia med tomat og ost, og brugte den samme opskrift som til spinatbrød. Jeg undlod spinat, og formede flade boller som jeg prikkede med en finger, inden jeg kom tomatsauce på. Dryssede med lidt oregano og lidt revet gouda.

Kategori: MadTags: , , , ,


Skriv en kommentar