sparbank banner

Frk. Saust - mapopskrifter

Frk. Saust ønsker glædelig jul!

Jul, jul, jul…den tilbagevendende begivenhed som man enten elsker eller hader! En ting er sikkert, man slipper ikke sulten ud af December måned.

Harlekin-småkager: 250 g. smør, 1 dl. flormelis, 332 g. mel, 100 g. cocktailbær, 50 g. mørk chokolade, 50 g. hasselnødder. Hak nødder, cocktailbær og chokolade og smør. Bland alle ingredienserne i en skål og æld det hele til en enesartet masse. Sæt på køl til næste dag. Ud rul og ud stik. Bages ved 200 grader i 5-10 min.

Hjemmelavet gløgg: 1 flaske portvin ( gerne billig), 2 flasker rødvin, rosiner, mandler, 2 kanel-stænger, 1 vanilje-stang, 2 sps. nelliker, 2 tsk. stødt kardemomme, 2 appelsiner, 1/4 liter blandet saft, snaps.

Dagen før overhældes rosinerne med snaps og gløgg-ekstrakten laves. Kom 1 flaske vin i en kande med skallen fra en revet appelsin og samme appelsin skåret i skiver. Tilsæt nellikerne og kanel-stængerne og sæt på køl.

Når gløggen skal bruges, sigtes gløgg-ekstrakten, så kun væsken er tilbage. Gem kanel-stængerne. Det kommes i en gryde og portvin, resten af vinen, rosinerne og mandlerne tilsættes. Varm langsomt op og tilsæt en appelsin i skiver, saften og resten af krydderierne.


Kategori: Drikke, MadTags: , , ,


Skriv en kommentar