sparbank banner

Frk. Saust - mapopskrifter

Græsk!

Masser Spidskommen og kanel er hemmeligheden bag denne moussaka!

Til retten er brugt: 1 aubergine, 1 løg, 2 fed hvidløg, 500 g. hakket oksekød, 4 store kartofler, 1 ds. flået tomat, 3 tsk. spidskommen, 3 tsk. paprika, 3 tsk. stødt kanel, salt, peber, 3 dl. mælk, 4 skiver ost, 2 spsk. mel, 1 spsk. smør.

Start med at skære auberginen i 50 mm. tykke skiver, kom dem på en tallerken og drys med salt. Lad dem “trække” en times tid og skyl  dem efterfølgende grundigt. Så steges skiverne i rigeligt olie, til de bliver gyldne og bløde. Kartoflerne skæres i samme tykkelse, og de steget ligeså i olie ( 5 min ).

Kødsovs: Hakket hvidløg og løg steges gyldne i en gryde, og derefter kommes kødet  i gryden og brunes. Krydderierne  og tomaterne tilsættes og det hele steges færdigt i ca. 10 min.

Ostesovs: Steg smørret af i en gryde, tilsæt mel og rør med et piskeris til smørret har opsuget melet. Kom derefter mælken i og rør grundigt til alle klumperne er væk. Tilsæt ost, salt og peber og kog op til det bliver tykt.

Saml moussakaen: Start med et lag kød, i et ovnfast fad, derefter et lag auberginer, og slut med ostesovs. Så kommes der endnu et lag kød, og derefter et lag kartoffelskiver. Det sidste kød og auberginer kommes på og slut igen med ostesovs. Bages i ovnen ved 200 grader i 40 min.

Server med græsk salat og tzatziki!

 

Kategori: MadTags: , ,


Skriv en kommentar