sparbank banner

Frk. Saust - mapopskrifter

Gratinerede østers!

Østers! Enten er man fuldstændig vild med den friske rå smag af hav, eller også får kvalme alene ved tanken om at tygge på den bløde, lidt slimet, klump som gemmer sig i skallen. Hører man til dem der ikke finder østers specielt tiltalende kan jeg anbefale at spise dem på den her måde. Gratineringen og det faktum de ikke serveres rå, giver østersene en helt anden smag og konsistens. Faktisk skiftes smagen af hav ud med en mere kødagtig fornemmelse. De her østers egner sig til forret eller som en del af en tapas, beregn derfor 2-3 stk. pr. person.

Som en del af tapas til 4 personer er brugt; 12 østers, 1 dl. creme fraiche 18 %, 1 tsk. tabasco, 2 fed hvidløg, 1 dl. revet emmentalerost, 2 tsk. æbleeddike.

Pres hvidløg og bland det med eddiken. Rens østersene, gør dem løse fra skallen og hæld væsken fra. Kom en smule hvidløg/eddikeblanding i hver skal og derefter et par dråber tabasco i hver. Tilsæt en tsk. creme fraiche og drys med revet emmentalar. Gratiner østersene et par minutter i en forvarmet ovn ved 200 grader. De er færdige når osten er smeltet og gylden.

Kategori: MadTags: , , , ,


Skriv en kommentar