sparbank banner

Frk. Saust - mapopskrifter

Grill-marinader!

Sommeren er over os, og det betyder at stort set alt vi indtager, skal tilberedes på en grill under åben himmel!

Marinader giver lige kødet et ekstra pift og de kan laves i alverdens afskygninger. De her 3 marinader er nemme og gode, og jo længere tid kødet får lov at stå i marinaden, jo lækre bliver det!

Kylling-marinaden er et hit blandt mine børn og den kan sagtens bruges til svinekød også.

Tun-marinade til 400 g. tun: 4 spsk. soya, 3 fed hvidløg, 1 mellemstærk chili, 3 cm. frisk ingefær, 1 spsk. solsikkeolie.

Hak hvidløg, chili og den skrællede ingefær groft og kom det i en skål. Hæld soya og olie over og kom den friske tun (skåret i store tern) i skålen. Lad marinere et par timer eller natten over.

Kylling BBQ-marinade til 500 g. kylling: 5 spsk. ketchup, 1 spsk. mørk sirup, 4 fed hvidløg, salt og peber.

Bland sirup og ketchup sammen og pres hvidløg i. Smag til med salt og peber og kom kyllingestykkerne i.

Kotelet-marinade til 5 koteletter: 3 spsk. olivenolie, 3 spsk. æble-eddike, 3 spsk. mørk balsamico, 1 spsk. tørrede chiliflager, 1 tsk. safran ( kan undlades), 3 store fed hvidløg, salt og peber.

Bland eddikerne og olien sammen og kom chili, hakket hvidløg og knust safran i blandingen. Smag til med salt og peber og kom koteletterne i.

Kategori: MadTags:


Skriv en kommentar