sparbank banner

Frk. Saust - mapopskrifter

Hjemmelavede chokolader og kakaomandler!

De her chokolader kan spises året rundt, selvom jeg har lavet dem med tanken om at bruge dem til værtindegaver, til diverse julearrangementer som jeg måtte være så heldig, at blive inviteret til. Man kan tilsætte lige det man ønsker som fyld i chokoladen, samt bruge den chokolade-styrke som man bedst kan lide. Min yndlingskombination er chokolade med 80% kakao og fyld af pistacier og tranebær, eller fyld af saltede peanuts og tørrede abrikoser.

Chokolade med fyld af nødder og tørret frugt: 200 g. chokolade efter eget valg, 100 g. nødder ( pistacier, peanuts, mandler), 50 g. tørret frugt ( abrikos, rosiner, tranebær).

Smelt chokoladen over vandbad. Hak nødderne og den tørrede frugt så stykkerne stadig er grove. Hvis der bruges små papirsforme kommes der først lidt smeltet chokolade i formen så formen er fyldt halvt op. Så tilsættes der hakkede pistacier og tranebær eller peanuts og tørret abrikos. Lad chokoladerne stivne ved at komme dem på køl et par timer. Hvis der skal laves chokoladebrud kommes der bagepair i en lavt fad, hvorefter de hakkede nødder og den tørrede frugt kommes i fadet i et tyndt lag. Derefter hældes den smeltede chokolade over til alle nødderne og frugten er dækket ( 1 cm. ca.) og formen stilles på køl i et par timer før chokoladen tages forsigt op, og skæres i passende stykker.

Kakaomandler: Smelt 150 g. mørk chokolade ( jeg har brugt en med en kakaoprocent på 70) i et vandbad. Kom 200 g. mandler i en skål og hæld den smeltede chokolade over. Rør rundt så der kommer chokolade på alle mandlerne. Drys kakaopulver over og rør rundt indtil alle mandlerne er dækket med kakao. Mængden der skal bruges skal man prøve sig frem til. Læg mandlerne ud i et jævnt lag på en bakke beklædt med plasticfilm. Lad dem tørre på køkkenbordet et par timer før de kommes i et lufttæt glas eller i en dåse.

 

chokolade-1

konfekt-1

konfekt-2

chokolade-2


Skriv en kommentar