sparbank banner

Frk. Saust - mapopskrifter

Hjortegryde med kantareller!

Efterår er lig med jagtsæson og så er det muligt at købe kød fra vildt i butikkerne og hos slagteren. Måske man endda er så heldig at kende personer der går på jagt og derfor har nem adgang til lækkert friskt kød fra dådyr eller hjorte?

Jeg købte en frossen hjortegrydesteg i et supermarkedet, tøede den op, afpudsede den og skar den i tern. Hjortekød er lidt sødere i smagen end oksekød. Jeg har læst mig til at det er magert kød og så synes jeg at det bliver SÅ dejligt mørt når det får lov at simre.

Til en gryderet med nok til 4 personer er brugt: 400 g. hjortekød i tern, 200 bacon i tern, 4 gulerødder, 1 løg, 2 kinesiske hvidløg, 1 rød peberfrugt, 1 ds. tomatpuré (140 g. ) , 1/4 l. piskefløde, 75 ml. vand, 3 lauerbærblade, 400 g. kantareller, 1/2 bundt persille ( bredbladet), 3 spsk. ribs, æble eller stikkelsbærgelé,  salt, peber, mel, olie, smør.

Hak løg og hvidløg og brun det i gryden med lidt olie. Tilsæt bacon og steg til det er ved at blive sprødt. Vend kødstykkerne i lidt mel og kom dem i gryden. Steg kødet til alle stykkerne er blevet brunet og tilsæt så gulerødder i skiver og peberfrugt i tern. Når det hele har stegt i 5-10 minutter kommes tomatpurén i gryden og den steges af før der tilsættes lauerbærblade og vand. Læg låg på gryden og lad den stå og simre et par timer ved svag varme. Rør rundt i gryden et par gange for at forhindre kødet i at brænde fast i bunden. Når kødet er blevet mørt tilsættes piskefløde, salt, peber og ribsgelé. Rengør kantarellerne og steg dem på en pande i smør. Tilsæt dem i gryderetten sammen med masser af fint hakket persille. Lidt sovsekulør kan tilsættes saucen hvis det ønskes. Gem evt. lidt persille til at drysse over ved servering. Server retten med kartoffelmos og en klat tyttebærsyltetøj.

 

 


3 kommentarer til “Hjortegryde med kantareller!”

    Lone skrev:

    70 eller 140 g tomatpure?

    Frk. Saust skrev:

    140 g. en “stor” dåse ;) Mvh Paloma ps. retter det lige i opskriften. Tak fordi du var vågen ;)

    Heidi skrev:

    Vil prøve at lave denne ret til nytår. Glæder mig til at smage det…


Skriv en kommentar