sparbank banner

Frk. Saust - mapopskrifter

Inspiration til nytårsmenuen 2012!

Årets sidste aften er lige rundt om hjørnet og den skal fejres med fest, glade mennesker, god mad og drikke! Menuen her var den jeg serverede for mine gæster nytårsaften 2011, lad den være en inspiration hvis du stadig ikke har helt styr på nytårsmenuen til i år. Ved samme lejlighed vil jeg gerne ønske alle mine læsere, familie og venner et rigtig godt nytår. 

Forret: Flodkrebs serveret med hvidløgs/urtedip * og godt brød.

*Creme fraiche 18 %, hvidløg efter smag, hakket persille, citronsaft, salt, peber.

Hovedret: Beef Wellington, bagte Kartoffel/spinattoppe, haricots verts og rødvinssauce.

Gordon Ramsay’s Beef wellington: Opskriften finder du her 

Kartoffel/spinattoppe, til 6 personer:  1,5-2 kg. kartofler, 1 pk. optøet frosset spinat, 6 spsk. smør, 4 æggeblommer, 3 dl. revet parmesanost, salt, peber.

Skræl og kog kartoflerne møre. Mos dem med en kartoffelmoser el. piskeris. Tilsæt det optøet spinat ( hvor vandet er presset fra), smør  og æggeblommer og rør det hele godt rundt. Tilsæt osten under omrøring og smag til med salt og peber. Køl mosen lidt af før den kommes på sprøjtepose og sprøjtes ud på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag toppende i ovnen ved 220 grader i ca. 5- 10 min. ( alt efter størrelsen) til de er gyldne og lettere sprøde.

Dessert: Creme bruleé

Jeg plejer at bruge den her opskrift og desserten bliver altid perfekt. Det er dog vigtigt at huske at bruge vaniljestænger og ikke vaniljesukker. Desuden er der stor forskel på hvilke forme man bruger mht. hvor længe de skal bages. Med de forme jeg bruger bliver de bagt  1,5 time. Konsistensen skal være fast men let “blævrende”.

 

Kategori: Mad, SødtTags:


Skriv en kommentar