sparbank banner

Frk. Saust - mapopskrifter

Italiensk bondegryde med pølse og røget flæsk!

Jeg købte nogle lækre Barolopølser i det italienske supermarkedet “Ello” i sidste uge. De lå ganske enkelt i køledisken og kiggede på mig og jeg kunne straks fornemme at de var fyldt med god smag og kød, så jeg lod mig altså friste, uden helt at vide hvad de egentligt skulle bruges til. Jeg gik derefter i tænkeboks for at finde ud af hvilke ret der skulle have æren af at indeholde denne lækre ingrediens. Det slog mig pludseligt at jeg engang så en at Price-brødrene lave en italiensk gryderet med hvide bønner og pølse og frit udfra den erindring opstod min “bondegryde”. Pølserne med Barolo smagte ret godt, syren fra vinen passede perfekt til den ellers fede pølse-smag.

Man kan vælge at bruge  tørre smørbønner eller almindelige hvide bønner, som man lægger i blød i ca. 10 timer og koger før brug. Hvis man spontant vil lave retten kan man bruge hvide bønner fra dåse eller baked beans. Opskriften er lavet udfra at man bruger bønner fra dåse. Til 4 portioner “Bondegryde” skal der bruges: 4 gode pølser ( fennikelpølse,  chorizopølse eller en hvad man synes ), 200 g. røget flæsk eller bacon, 2 fed hvidløg, 1 løg, 3 gulerødder, 1 snackpeber, 2 ds. hvide bønner, 1 ds. hakkede tomater, 2,5 dl. rødvin, 1 bundt persille, 1/2 hønsebouillonterning, 2 tsk. god stærk paprika, 2 spsk. timian. Skær bacon eller flæsk i store tern og kom dem i en varm gryde eller sautepande ( evt. med lidt olie). Steg til alle stykkerne har fået farve og er begyndt at blive sprøde. Hak løg og hvidløg og kom dem i gryden med baconternene. Steg i nogle minutter før gulerødder og snackpeber i fine tern tilsættes. Efter 10 minutter tilsættes rødvinen og der skrues ned for blusset. Lad vinen koge lidt ind før indholdet af dåserne tilsættes ( bønner og hakket tomat). Kom hakket persille, timian, paprika og den halve hønsebouillonterning ( smuldres direkte i) i gryden og lad det hele småsimre i ca. 20 minutter. Smag til med salt og peber. Pølserne steges på en pande og serveres sammen med retten (eller kommes i hele). Retten kan spises med brød eller en salat og serveres med flager af parmesanost.


Skriv en kommentar