Jødekager og Harlekin småkager!

Nu kommer der altså endnu et indlæg om julesmåkager, det er så svært at lade være, når nu der er så mage gode varianter.

Jødekageopskriften har jeg “pillet lidt ved” og tilføjet vanilje samt mandelmel, det gør småkagen, hvis muligt, mere velsmagende og sprød! Harlekin småkagerne kender jeg fra min barndom, hvor min veninde og jeg, stor set hver jul, bagte julekager hos hendes mormor. Den kage var (og er stadig) min favorit. 

Igen vil jeg slå et slag for altid at lave småkagedej i dobbelt portioner og fryse halvdelen ned.

Harlekin småkager: 230 g. smør, 1 æg, 332 g. hvedemel, 132 g. flormelis, 2 tsk. vaniljesukker, 100 g. blandede cocktailbær, 50 g. hasselnødder, 50 g. mørk chokolade.

Hak nødder, chokolade og bær. Bland mel, flormelis, vaniljesukker, æg og smør til en ensartet masse og tilsæt så de hakkede ingredienser. fold dejen forsigtigt sammen ved at bruge hænderne, den skal ikke ældes for meget men blot samles, da chokoladen ellers smelter. Form dejen i lange pølser med samme diameter som en femkrone og pak dem ind i film. Læg dem på køl et par timer før de skal bruges. Skær så blot tynde skiver af “pølserne” og bag dem i ovnen ved 175 grader i ca. 5 minutter ( hold altid øje da det gør hurtigere når ovnen er varm). Kagerne er færdige når de er let brune i overfladen.

Jødekager: 150 g. smør, 200g. hvedemel, 50 g. mandelmel, 75 g. sukker, 1 æg, 1/2 tsk. hjortetaksalt, 1 vaniljestang, mandler til pynt, kanelsukker til pynt, 1 æg til pensling.

Bland alle de tørre ingredienser i en skål. Kom smør, æg og indholdet fra en vaniljestang i en anden skål og bland til en ensartet masse før de tørre ingredienser tilsættes. Bland det hele sammen ved at bruge hænderne indtil dejen er fast og ensartet. Rul dejen til en kugle og pak den ind i film. Sæt den på køl et par timer før den skal bruges og rul den derefter ud på et melet bord. Udstik dejen med små kageforme eller brug et lille glas. Pensl kagerne med sammenpisket æg og drys med kanelsukker og hakkede mandler. Bag kagerne i ovnen ved 175 grader i ca. 5 minutter.


2 kommentarer til “Jødekager og Harlekin småkager!”

  Pille på nye eventyr skrev:

  Jamen altså, hvor ser de julelækkerthyggeligt ud, det hele på én gang. Tror nok lige jeg glæder mig til visit d. 21!

  Pille.

  www,fasterfis.blogspot.com

  Frk. Saust skrev:

  Kære Pille…det kan du også roligt gøre. Jeg glæder mig til at se dig 😉


Skriv en kommentar