Jordbærtærte med mazarinbund og vaniljecreme!

I mange år har jeg gået og tænkt på at lave min egen hyggelige jordbærtærte og jeg indrømmer gerne at det har været dovenskab alene, der har afholdt mig fra det. Med mit store forbrug af denne ultimative sommerkage, tør jeg slet ikke tænke på hvor mange lommepenge jeg helt præcis har spenderet i div. bagerbutikker rundt omkring i København. Når nu det så skete, at jeg endelig fik taget mig sammen til at bage en tærte selv, var det fordi at jeg var inviteret til en vennemiddag i weekenden og  jeg havde lovet værten at medbringe en dessert efter eget valg. Jeg havde godt nok tømmermænd, stod i køkkenet hele formiddagen og bandende en hel del under processen, men nøøøj hvor var det bare alle  anstrengelserne værd, da jeg sidst på aftenen, i selskab med de skønneste mennesker, kunne sætte tænderne i min helt egen fine -og første hjemmebagte jordbærtærte.

Til en stor jordbærtærte skal der bruges: (opskriften er i 3 dele hvor alle delene skal/kan laves på forhånd, så tærten blot skal samles når bund og creme er afkølet).

Mørdej: 200 g. mel, 50 g. sukker, 100 g. smør, 1 æg.

Kom smør i tern, mel og sukker i en skål og saml det til en ensartet masse. Tilsæt æg imens dejen samles med hænderne og saml mørdejen til en kugle uden at ælte den for meget. Kom den i film og sæt den på køl en times tid.

Mazarindej: 150 g. marcipan, 150 g. rørsukker, 75 g. blødt smør, 2 æg, 50 g. mel.

Marcipan og sukker blandes i en skål og smørret tilsættes mens der blendes med en stavblender eller røres med en elpisker. Tilsæt æggene under omrøring og derefter melet og stop omrøringen når dejen er ensartet og glat. Sæt dejen på køl indtil den skal bruges.

Vaniljecreme: 2,5 dl letmælk, 2 spsk. sukker, 2 vaniljestænger, 1 bæger pasteuriserede æggeblommer ( svarer til 2 blommer), 3 spsk. mel.

Kom mælk, æggeblommer, indholdet fra de to stænger vanilje og sukkeret i en gryde og pisk med et piskeris til det hele samles til ensartet masse. Varm forsigtigt cremen op under konstant piskning og tilsæt melet lidt efter lidt. Så snart cremen tyknes, skal der skrues ned for varmen og røres omhyggeligt i gryden. Kog forsigtigt op og sluk for varmen. Lad cremen køle af, men omrør den et par gange for at undgå at der dannes skind.

Pynt: 500 g. jordbær.

Når mørdejen har været på køl, rulles den forsigtigt ud imellem to stykker bagepapir. Kom godt med mel på begge sider og tryk forsigtigt ned med kagerullen for at undgå at dejen smelter. Kom den udrullet dej i et tærtefad og smør mazarinmassen udover mørdejen i et tykt lag. Bag bunden ved 200 grader i 25 min. Køl bunden af før den afkølet vaniljecreme kommes på og der pyntes med jordbær i skiver. Man kan med fordel servere tærten med en kugle limesorbet.

 

jordbærkage-1

jordbærkage-2


Skriv en kommentar