sparbank banner

Frk. Saust - mapopskrifter

Julesnaps med lakridsrod og chili!

Den her snaps egner sig dejligt til den ellers fede julemad og så er den en skønt alternativ til den forhadte kommensnaps som man år efter år finder på julebordet!

Snapsen er drikkeklar efter blot en uge men hvis man ønsker en kraftigere snaps lader man den står et par uger mere.

Til 1 flaske snaps er brugt: 1 flaske brøndum klar snaps uden smag, 2 røde chilier, 3-4 lakridsrødder.

Flæk og knæk lakridsrødderne så den gule midte er synlig ( det er der smagen sidder), kom dem derefter i et stort rengjort sylteglas. Skær chilierne i grove stykker og fjern de grønne stilke. Kom chilistykkerne i sylteglasset. Hæld snapsen på glasset og kom låg på og vend så glasset rundt et par gange. Lad snapsen trække i nogle dage og smag derefter om chilismagen er for gennemtrængende, hvis den er, så fjernes chilierne og lakridsrødderne trækker videre alene. Det er en smagssag om man ønsker at chilien skal være dominerende. Jeg lod min snaps trække i godt 20 dage og efter 8 dage tog jeg chilierne op.

Sigt snapsen og hæld den på en rengjort flaske.


4 kommentarer til “Julesnaps med lakridsrod og chili!”

    Pernille skrev:

    Den må jeg simpelthen prøve :) drikker du den kold eller??

    Mads skrev:

    Lyder lækkert! Hvor er flasken fra?

    Frk. Saust skrev:

    Hej Mads, jeg tror faktisk at jeg købe den i føtex, for en del år siden ;) Prøv søstrene Grene, de har mange sylte-gals og flasker også Mvh Paloma Saust

    Frk. Saust skrev:

    Ja, iskold ;)


Skriv en kommentar