sparbank banner

Frk. Saust - mapopskrifter

Kødboller med ris og feta!

Jeg koger altid for mange ris, men så er det jo godt de kan gemmes til dagen efter, og bruges i en ny ret!

Til ca. 15 kødboller er der brugt: 500 g. hakket oksekød, 50 g. fetaost, 1 lille løg, 2 fed hvidløg, 1 dl. mælk, 2 spsk. mel, 1 1/2 dl. kogte ris ( fra dagen før evt. ), 1 tsk. spidskommen, 2 tsk. paprika, salt, peber.

Rør kød, hakket løg og hvidløg med salt og tilsæt mælk og feta. Rør igen og tilsæt krydderier, ris og mel. Farsen røres til den har en ens konsistens og den formes til små ovale kødboller. Steg dem i lidt olie. De er færdige når kødet er blevet fast.

Jeg lavede en dip til,  af fraiche 9% rørt med masser af hvidløg og frisk purløg.

Server kødbollerne med dip, salat og nanbrød!

Kategori: MadTags: , , 2 kommentarer


2 kommentarer til “Kødboller med ris og feta!”

    Troels skrev:

    Hvor meget smager fetaen igennem i kødbollerne? Er vild med feta og kød, men har faktisk aldrig prøvet at kombinere dem i samme ret 🙂

    Frk. Saust skrev:

    Hej Troels!
    Fetasmagen er ikke så gennemtrængende, men osten smelter og bliver dejlig cremet og så synes jeg at det er med til at gøre at kødet ikke bliver for tørt. Man kan med fordel også komme feta i kalkun eller kyllingbryst.
    Mvh Paloma


Skriv en kommentar