sparbank banner

Frk. Saust - mapopskrifter

Kikærtegryde med kylling!

I disse tider har vi droppet kartofler, ris og pasta for en stund, og jeg må virkelig tænke kreativt for ikke at servere kød og bagte grøntsager for familien hver aften. Gryden her er smagsfuld og mætter godt!

Til 4 personer er brugt: 500 g. kyllingebryst, 2 ds. kikærter, 2 ds. hakket tomat, 1/2 aubergine, 1 squash, 1 rød peberfrugt, 1 stort løg, 4 fed hvidløg, 2 mellemstærke chili, næsten et hel bundt frisk timian, 250 ml. Milda 4 %( flødeerstatnings produkt ), 1 terning hønsebouillon salt, peber.

Skær kyllingebrysterne i strimler og steg dem i en stor gryde i lidt olie. Tilsæt hakket løg og hvidløg og brun det hele ved svag varme. Tilsæt aubergine og squash i små tern, men hvor den svampede midte er skåret fra. Skær tilsidst peberfrugt og chili i tern og tilsæt dem derefter. Når alle grøntsagerne er stegt møre tilsættes de to dåser kikærter uden væde. Sørg for alle kikærterne lige kommer i berøring med varmen før tomaterne på dåse tilsættes. Lad retten simre i et par minutter før Milda-produktet tilsættes. Klip det der svarer til to store håndfulde timian i retten og tilsæt en terning hønsebouillon før rettes omrøres. Lad retten stå og passe sig selv i 20 minutter ved svag varme. Rør rundt et par gange undervejs hvis der er behov for dette. Smag til med salt og peber før servering og klip frisk timian ud over hver portion.


Skriv en kommentar