sparbank banner

Frk. Saust - mapopskrifter

Knækbrød med dadler og nødder!

Jeg bager knækbrød flere gange om ugen, mest fordi jeg er doven og ikke har tålmodighed til at bage noget som skal hæve, men også fordi det smager lækkert og er sundt. Børnene er vilde med den her lidt søde variant, som er tilsat dadler og nødder.

Til ca. 25 knækbrød skal der bruges; 1 dl. solsikkefrø, 1 dl. hørfrø, 2 dl. speltflager ( el. havregryn), 1 dl. sesamfrø, 6 dl. grahamsmel, 50 g. valnødder, 6 dadler, 2 dl. solsikkeolie, 2 dl. vand, 1/2 tsk. salt, 1 tsk. bagepulver.

Rist sesam og solsikkefrø på en tør pande og kom dem i en skål sammen med resten af de tørre ingredienser. Hak nødder og dadler fint og kom dem i blandingen. Tilsæt olie og rør rundt så alle ingredienserne kommer i kontakt med olien. Tilsæt vand og rør til blandingen er ensartet. Den skal være meget klistret og våd. Tag en god håndfuld dej og form en kugle. Læg den imellem to stykker bagepapir og rul dejen flad. Fjern det øverste stykke bagepapir og skær dejen i passende stykker. Fortsæt med resten af dejen til skålen er tom. Knækbrødene bages i ovnen ved 190 grader i ca . 10-15 minutter. Når de er færdige vil de være sprøde og let brune. Knæk dem straks fra hinanden og køl af på en rist før de kommes i lufttæt dåse.

Kategori: Mad, SødtTags: , , , ,


Skriv en kommentar