sparbank banner

Frk. Saust - mapopskrifter

Kokostoppe med citron og valrhona-chokolade

Friskt alternativ til de ellers søde kokostoppe. 

Opskriften er simpel; Brug 8 dele kokos og 7 dele sukker (her er brugt  50 g. mindre sukker end kokosmel). Jeg lavede en stor portion ( ca. 20 store kokostoppe) og til dem brugte jeg:

400 g. kokosmel, 350 g. sukker, skrællen fra 2 økologiske citroner, 5 æg, hakkede hasselnødder, 150 g. valhrona chokolade 64%.

Bland sukker og kokosmel grundigt og riv citronskrællen i blandingen. Tilsæt æg, et efter et. Det er svært at sige hvor mange der skal bruges ( afhænger af størrelsen), men blandingen skal netop kunne holdes sammen i en kugle uden at falde fra hinanden.

Form små toppe ud af kugler med en diameter på størrelse med en femkrone. Kom hakkede hasselnødder på toppen op bag dem på en bageplade beklædt med bagepapir ved 200 grade i ca 10 min. ( de er færdige så snart toppen har fået en gylden farve). Lad toppene køle af før de dyppes i smeltet chokolade. Stil dem på et fad beklædt med mad-film, med chokoladesiden nedad, inden de kommes på køl. Dette giver dem en flot og glat bund.

Kategori: SødtTags: , , 2 kommentarer


2 kommentarer til “Kokostoppe med citron og valrhona-chokolade”

    TildeMa(d) skrev:

    Mums de ser lækre ud! Forsøgte mig med kokos og kondenseret mælk i weekend, det blev de største og blødeste makroner jeg nogensiden har lavet selv. Minder om Emmery´s.

    Frk. Saust skrev:

    Det lyder skam også lækkert med dem du beskriver, har du en opskrift?


Skriv en kommentar