sparbank banner

Frk. Saust - mapopskrifter

Kraftig ratatouille med rødvin og krydderurter!

Denne ratatouille er spækket med smag og kraft og den kan med fordel bruges som en sauce til noget lækker frisk pasta, med et bjerg af høvlet parmesan eller primadonna ost over sig. Lav den gerne flere timer før den skal bruges eller endnu bedre: Dagen før!!

Til en stor portion ratatouille skal der bruges: 1 squash, 1 aubergine, 1 rød peberfrugt, 3 fed hvidløg, 1 lille potte persille, 1 lille potte timian, 1/4 knoldselleri, 1 løg, 2 dl. rødvin, 3 dl. vand, 1 ds. hakkede tomater, 1 stærk rød chili, 1 tsk. sukker, salt, peber.

Hak løg, hvidløg, knoldselleri og chili fint og kom det på en stor pande (eller i en gryde) med lidt olivenolie. Fjern den bløde midte på hhv. squash og aubergine og skær det tilbageblivende i små ensformede tern og kom dem på panden med løg, hvidløg, knoldselleri og chili. Tilsæt lidt mere olie hvis der er brug for det. Steg grøntsagerne møre ved lav varme og efter et par minutter tilsættes peberfrugten som også er skåret i små tern. Lad grøntsagsblandingen stege i 10 minutter til alle grøntsagerne er møre. Tilsæt så rødvin og lad den koge ned før tomaterne tilsættes. Hak timianen fint og tilsæt det blandingen. Tilsæt vand og rør rundt. Smag til med salt, peber og sukker. Lad rataoullien stå og passe sig selv ved svag varme i mindst 45 minutter, men gerne et par timer. Rør jævnligt rundt og tilsæt mere vand hvis saucen bliver for tyk. Før servering tilsættes der masser af hakket persille.

 

ratatouille-oppe

 

ratatouille-tallerken

Kategori: MadTags: , , , , ,


Skriv en kommentar