sparbank banner

Frk. Saust - mapopskrifter

Krydderurtepaneret fisk med sprøde kartofler og flødespinat!

Brug den fisk du bedst kan lide og tilsæt masser af friske krydderurter i paneringen, så bliver næsten ikke mere forårsagtigt!

Jeg brugte 600 g. pangasius fileter  som jeg skar i halve. Paneringen bestod af sammenpisket æg, mel, rasp og ca. 2 dl. krydderurter ( mynte, koriander og citronmelisse), salt og peber.

Først vendes fileterne i mel og så i sammenpisket æg og tilsidst i rasp som er blandet grundigt med de hakkede krydderurter. Steg fileterne i godt med smør, til de har fået farve og er sprøde.

Sprøde kartofler: 400 g. små nye kartofler, 1/2 dl. rapsolie, 3 fed hvidløg, 1 spsk. urtesalt.

Vask kartoflerne grundigt og tør dem inden de kommes i et ovnfast fad. Vend dem i olie og kom de knuste fed hvidløg i fadet også. Steg dem i ovnen i ca. 40 min. ved 200 grader. Vend kartoflerne rundt et par gange under stegningen, for at sikre at de alle bliver sprøde. Drys dem med urtesalt før servering.

Flødespinat: 400-500 g. friske spinatblade, 1/4 l. piskefløde, salt, peber, muskatnød.

Kom spinatbladene i en sauterpande og varm dem op indtil alle bladene er krympet. Hæld det overskyende vand fra før fløden hældes ved. Varmt forsigtigt op og smag til med salt, peber og revet muskatnød.

Kategori: MadTags: , , ,


Skriv en kommentar