Kyllingburger med grillede grøntsager og soltørret tomat-creme!

Dette var hvad der kom ud af mit lille “burger-eksperiment”!

Bollerne kan bages med spinat, timian eller rosmarin. Jeg ville have bagt dem med rosmarin, men måtte ombestemme mig, da min krydderiskab åbenbart ikke indeholdte rosmarin. Så blev det med timian ( som jo også går fantastisk sammen med kylling).

Til 6 store boller er brugt:  0.5 l. lun mælk, 1 pk. gær, 1 dl. olivenolie, 2 spsk. timian, 1 spsk. sukker, 2 tsk. salt, mel efter behov.

Den lune mælk og gæren røres sammen og salt og sukker tilsættes. Kom derefter olie og timian i blandingen og rør igennem, mens der tilsættes mel. Der skal  præcis så meget mel i, at dejen har den rette konsistens og ikke hænger fast i hænderne. Lad dejen hæve i 30 min. og form bollerne. Hæv igen i 30 min. Pensl med æg og drys med timian, og bag ved 200 grader i 20 min.

Soltørret tomat creme: 150 g. creme fraiche 18%, 50 g. soltørret tomat, 1 fed hvidløg, 1 håndfuld basilikumblade.

Tomaterne og basilikum blendes med en stavblender ( tilsæt lidt olie evt.). Rør blandingen i en skål med creme fraiche og tilsæt det pressede hvidløg. Smag til med salt og peber.

Kylling til 4 personer: 4  kyllingbrystfileter, 3 dl. knuste cornflakes, 1 dl. mel, 2 piskede æg, 1 dl. revet parmesan, salt, peber.

Kom salt og peber i melet, og vend fileterne i det. Dyp derefter i æg, og slut af med at vend fileterne i cornflakes/parmesan-blandingen. Steg dem i olie, til de er sprøde og færdig tilberedte.

Grillede grøntsager: 1/2 aubergine, 1/2 grøn squash, 1 peberfrugt (farve efter eget valg). Skær grøntagerne i passende skiver, vend dem i olie og steg dem på en grillpande til de er gyldne.

Smør underbollen med mayonaise, og der kom et par blade “mini ” romainesalat på. Kom derfter kylling, de grillede grøntsager og så en skefuld af cremen. Slut med et par skiver frisk parmesan.

 

Kategori: MadTags: , , 1 kommentar


En kommentarer til “Kyllingburger med grillede grøntsager og soltørret tomat-creme!”

    Sarah skrev:

    Årh, hvor lækkert! Det skal jeg helt sikkert lave i morgen. 🙂 Tak for inspirationen.


Skriv en kommentar