sparbank banner

Frk. Saust - mapopskrifter

kyllingegryde!

Kylling, bacon, fløde og paprika, det er uanset hvad man laver, en god kombi!

Til en stor gryde (4-5 personer) er brugt: 700 g. kyllingbryst, 200 g. bacon i tern, 1 løg, 3 fed hvidløg, 1 rød peberfrugt, 250 g. markchampignon, 1/2 aubergine, 1/2 squash, 140 g. tomatpure, 1/4 l . piskefløde, 2 dl. vand, 4 spsk. god stærk paprika ( gerne 1 spsk. røget paprika), salt, peber.

Steg bacon i en stor gryde i lidt olie. Kom løg i strimler og hakket hvidløg ved når baconen næsten er færdigstegt og tilsæt lidt efter kyllingbryst i tern. Steg til kødet har fået farve og tilsæt paprika og champignoner skåret i kvarte. Når det hele har stegt i nogle minutter skæres resten af grøntsagerne i tern og kommes i gryden. Når alle ingredienserne er blevet stegt og har fået lidt farve tilsættes tomatpureen og derefter fløden. Tilsæt vand og lad retten simre indtil den skal bruges. Smag til med salt og peber. Server med ris.

Kategori: MadTags: , , 20 kommentarer


20 kommentarer til “kyllingegryde!”

    olofsen skrev:

    det skal prøves 🙂

    Ahlmann skrev:

    Fantastisk gryderet! Manglede idéer til aftensmaden og fryseren bød på kyllingefileter, så googlede mig frem til din blog – den er jeg bestemt glad for jeg fandt

    Ann skrev:

    Såååå lækker ret, hele familien elsker den 🙂

    Tina skrev:

    Nogle forslag til hvad man kan erstatte rød peber med??

    Frk. Saust skrev:

    Man kan undlade peberfrugten eller komme den grøntsag i som man holder af, ville ikke mene at nogen grøntsag vil ødelægge den her ret 😉 Mvh Paloma Saust

    Mikkel skrev:

    mmmmmm har lige spist retten og den er fantastisk 🙂

    Lars Amorøe skrev:

    Dejlig og umiddelbar opskrift. Jeg rodede lidt rundt i fryseren, freestylede lidt, og wups så var der en lækker, hurtig og pupulær ret på bordet.

    Arne Munther skrev:

    Paprikaen, skal den i sammen med salt og peber ?

    iji@agrinord.dk skrev:

    gryderet

    Lea skrev:

    Kan den laves dagen i forvejen og blot varmes op på serveringsdagen eller bliver det kedeligt?

    Janni skrev:

    Virkelig lækkert og nemt at lave – jeg lod den stå og simrede i 2 timer, og da jeg ikke have stærk paprika blandende jeg det op med lidt tørret chili. Retten blev ikke stærk men dejlig rund i smagen 🙂

    Johannes skrev:

    Kan man fryse det ned??

    Ebbe skrev:

    Her er nogle tip til variationer af retten. Kylling kan erstattes af enhver form for kød. Selv lam kan anvendes!
    Fløde kan udskiftes med hytteret blendet med mælk eller vand. Blend til det bliver en kremet konsistens. Held det i gryderetten ved svag varme. Rør meget kort rundt og lad det derefter stå og varme godt igennem inden yderligere omrøring, ellers får man rørt den halvt smeltede ostemassen sammen til en klump. Lidt maizena til jævning kan anbefales.
    Der er næsten ingen grænser for hvilke grønsager, der kan svitses og blandes i. Jeg nævner i flæng Selleri, bladselleri, fennikel, rød og grøn peber, lidt chili- eller cayennepeber og …

    Eva skrev:

    hejsa
    faldt over denne her gryderet, som lyder rigtig god. hvor lang tid lader i den ca. simre?

    Magnus skrev:

    Jeg føler jeg snyder når det er så nemt og smager så godt!.

    Peter skrev:

    Den er jeg lige i gang med at lave nu, så må vi se om resultattet bliver super 🙂

    Peter Grøndal skrev:

    Ja så blev jeg færdig med at lave den, UHM smager deeejligt. 🙂

    Mette skrev:

    Superlækker ret. Den røg på til fællesspisningen i vores forsamlingshus i aftes. Der blev ‘mhmmm’ mange gange, og 67 mennesker blev godt mætte. 🙂

    Malene Rasmussen skrev:

    Aubergine og sqaush er der folk i huset der ikke er så vild med.. kan man undlade det eller hvad kan det erstattes med? ????

    Charlotte skrev:

    Har I prøvet at lave den aftenen før den skal bruges?


Skriv en kommentar