sparbank banner

Frk. Saust - mapopskrifter

Kyllingekødboller i kokos-karrysovs, med pistacier og rosiner!

Et godt alternativ til den klassiske danske ret: Boller i karry!

Til ca. 10-12 boller er brugt: 450 g. hakket magert kyllingekød, 1 lille løg, 1,5 dl. mælk, 1,5 dl. mel, salt, peber. 

Riv løget fint i en skål med kødfarsen og bland mel, mælk, salt og peber i. Rør  farsen godt og form bollerne med en ske. Kom bollerne i kogende vand med 1 terning hønse-boullion, og kog dem i ca. 10 min.

Kokos-karrysovs: 1 spsk. smør, 2 spsk. mel, 2,5 dl. kogevand fra bollerene, 3 dl. kokosmælk, 1 dl. mælk, 2 tsk. stærk karry, salt, peber.

Lav en opbagt sovs ved at stege smørret af i en gryde sammen med karryen, og så tilsætte melet under omrøring. Derefter tilsættes mælk, kogevand og kokosmælk og det heles koges op og smages til med salt og peber. Tilsæt mere kokosmælk hvis sovsen ikke smager kraftigt nok.

Kom bollerne i sovsen og server med ris, rosiner og hakkede pistacier.

Kategori: MadTags: , ,


Skriv en kommentar