sparbank banner

Frk. Saust - mapopskrifter

Kyllingepie med champignon, bacon og porrer!

Længe har jeg gået og haft lyst til kyllingepie og dermed opstod denne velsmagende opskrift. Jeg kan anbefale alle med hang til tarteletter med høns, at prøve at lave denne nemme og cremede pie.

Til en pie med nok til 4 personer skal der bruges: 500 g. kyllingbryst, 2 porrer, 200 g. champignoner, 2 fed hvidløg, 200 g. bacon i tern, 1 spsk. smør, 2 spsk. mel, 2 dl. piskefløde, 2,5 dl. mælk, 3 dl. kyllingevand ( vandet som kyllingen har kogt i), salt, peber, 1 rulle butterdej, 1 lille potte persille.

Kog kyllingebrysterne i rigeligt vand i 25-30 minutter og tag dem op af vandet. Gem 3 dl. af vandet, det skal bruges til saucen. Steg bacontern på en pande og tilsæt hakket hvidløg, champignoner i skiver og hakkede porrer, når baconen er blevet sprød. Tilsæt eventuelt lidt olie hvis der ikke er fedt nok på panden. Steg bacon og grøntsager sammen i ca. 5 minutter. I en stor gryde laves saucen: Tilsæt smør og lad det smelte. Tilsæt derefter mel og rør rund med et piskeris til melet har opsuget al smørret og kom derefter mælken deri. Omrør kraftigt indtil klumperne er væk. Skru ned for varmen og tilsæt så kyllingevandet og fløden. Rør rundt og lad saucen tykne. Smag til med salt og peber og kom den hakkede persille deri, sammen med de stegte grøntsager og bacon. Trævl de kogte kyllingebryster ved at bruge en gaffel og rive små stykker kød af. Tilsæt det til saucen og rør rundt så det hele bliver blandet godt. Sluk for gryden og lad fyldet køle af i et par minutter før det kommes i et højt fad. Kom butterdejen over og skær den resterende dej af. Lav huller i midten af pien så dampen kan komme ud. Bag pien i ovnen i ca. 25 minutter ( indtil dejen er blevet sprød og gylden) og server med salat eller grøntsager efter eget valg.

Jeg lavede bagte gulerødder med honning, hvidløg og urtesalt og en spidskålssalat med appelsin, æble og tranebær til, da jeg synes at lidt syre klæder retten.

kyllinge-pie-1

kyllinge-pie

Kategori: MadTags: , , , , ,


Skriv en kommentar