sparbank banner

Frk. Saust - mapopskrifter

Laksefad med spinat og blomkålsris med karry, rosiner og mandler!

Den her lakseret er super-nem at lave og har været en genganger i vores lille hjem lige siden børnene var helt små. Dengang serverede jeg frisk pasta til som tilbehør, men det er nu skiftet ud med en ny variant af blomkålrisene som jeg holder så meget af at bruge i disse, vi-spiser-ikke-ris-og-pasta-tider. Jeg køber en hel frisk lakseside som jeg selv fjerner skindet fra og derefter skærer jeg fisken i passende stykker. Lakseportioner ( friske eller frosne)  bruges også nemt.

Til et fad med nok til 4 personer skal bruges: En lakseside på 700-800 g. ( eller en passende mængde lakseportioner), 450 g. hakket frossen spinat, 1 karton karolines ostesauce eller Mornay sauce, 1 økologisk citron, salt, peber.

Skær skindet af laksen og del den i passende portoner. Kom stykkerne i et fad smurt med olie. Drys stykkerne med salt og peber. Riv skallen og pres saften fra citronen over stykkerne. Kom ostesaucen over og fordel de frosne spinatkugler jævn over ostesaucen. Bag retten i 25 minutter ved 200 grader. Flad spinaten ud med en grydeske et par gange undervej i takt med at kuglerne tør op.

Bomkålsris med karry, rosiner og mandler: Opskriften på blomkålsris ses her. Følg opskriften som beskrevet og tilsæt 1 spsk. god stærk karry sammen med løg og hvidløg. Når blomkålsrisene har stegt i 3-4 minutter tilsættes så en håndfuld rosiner og der drysses med hakkede mandler og lidt persille før servering.

 

laks-i-spinat


2 kommentarer til “Laksefad med spinat og blomkålsris med karry, rosiner og mandler!”

    Malene skrev:

    Mmmm.. Det ser lækkert ud. Det skal da lige testes imorgen 🙂

    MariA - Vanløse blues skrev:

    Sikke dog en lækker ret !!!


Skriv en kommentar