sparbank banner

Frk. Saust - mapopskrifter

Lakselasagne med grøntsager og fuldkorns plader!

-Friskt alternativ til den klassiske lasagne!

Lige netop denne lasagne blev lavet med diverse grøntsager som grøntskuffen gemte. Jeg synes den blev god!! Det er første gang jeg har prøvet at komme aubergine og forårsløg i lakselasagne, men bestemt ikke den sidste!

Lasagnepladerne jeg brugte er de økologiske ” friske” fuldkorns plader af mærket “Levevis”. Ostesaucen er dejlig nem at lave ud af en osterest som man alligevel tit har liggende i køleskabet.

Til en stor lasagne er brugt: 200 g. revet mozarellaost,  400 g. laks uden skind og ben ( jeg brugte de frosne portionspakkede og skar dem i tern), 7 championer, 1 løg, 4 forårsløg, 1/4 aubergine, 1/4 squash, 3 gulerødder, 100 g. frossen spinat, 1 ds. hakket tomat, 1 ds. tomat pure, 1 spsk. paprika, 1 spsk. basilikum (tørret).

Hak løget fint, og skær de øvrige grøntager ud i passende tern. Steg dem møre i lidt olie  og tilsæt den frosne spinat. Kom lakseternene og krydderierne i gryden og brun dem let. Steg pureen af i gryden sammen med laksen og grøntsagerne og tilsæt de hakkede tomater. -Kog op og smag til med salt og peber. Laksen skal ikke gennemsteges, da den så bliver tør.

Ostesauce: 1 spsk. smør, 2 spsk. mel, 3 dl. mælk, 5 skiver godt ost (gerne kraftig), salt, peber, muskatnød.

Brun smørret i en gryde og tilsæt mel. Rør hurtigt rundt med et piskeris til melet har opsuget smørret  og kom så mælk i under konstant omrøring. Lad saucen tykne ved et let opkog og tilsæt de 5 skiver ost. Rør rundt og smag til med revet muskatnød, salt og peber.

Lasagnen samles nu ved at starte med et lag laksesauce og derefter ostesauce og plader. Fortsæt til alt er brugt op. Slut af med revet mozerellaost på toppen.

Bag i ovn ved 180 grader i 30-35 min.

Kategori: MadTags: ,


Skriv en kommentar