sparbank banner

Frk. Saust - mapopskrifter

Mad i fad!

Jeg eksperimenterer evig og altid med retter der er så nemme at lave, som muligt. Minimum tilberedningstid og noget, som helst bare passer sig selv indtil det skal spises. Opskrifter på simreretter er der nok af, så det nyeste koncept herhjemme går ud på at komme råvarer i et fad, tilberede det og så servere det, uden at der yderligere skal koges ris, kartofler, eller der skal laves et eller anden tidskrævende tilbehør til.

Til retten her, brugte jeg økologiske koteletter, men man kan vælge at bruge skinketern eller kyllingebryst hvis det er det man lige har i huset.

Til et fad med nok til 4 personer skal bruges: 4-6 koteletter, 1 ds. kikærter, 1 aubergine, 2 porrer, 1 peberfrugt, 3 fed hvidløg, 2 ds. hakkede tomater, 2 dl. madlavningsfløde (soyafløde eller andet fløde-erstatningsprodukt), 2 tsk. paprika, 2 tsk. spidskommen, 1 spsk. tabasco, 2 håndfulde friske oregano-blade, salt, peber.

Brun kødet hurtigt på en pande med lidt olie og krydder det med salt og peber. Kom de hakkede porrer nederst i fadet og læg derefter de brunede koteletter ovenpå og dryp med tabasco. Kom lidt mere olie på panden og steg aubergine-tern i 4-5 minutter sammen med hakket hvidløg, paprika og spidskommen. Kom dem derefter over koteletterne i fadet. Tilsæt salt og peber, hakkede peberfrugt og kikærterne. Kom de hakkede tomater over, samt grofthakket frisk oregano. Tilsæt fløden og rør rundt i overfladen, så meget det er muligt. Retten bages i 30 minutter ved 200 grader. Eftersom retten er så hurtig at lave, er grøntsagerne stadig sprøde og kødet saftigt. Server retten med masser af frisk oregano på toppen og eventuelt lidt revet parmesanost.

 

kottelet-1

 

kottelet-2


En kommentarer til “Mad i fad!”

    MariA - Vanløse blues skrev:

    Mad i fad – genial titel (:


Skriv en kommentar