sparbank banner

Frk. Saust - mapopskrifter

Mini cupcakes med chokolade!

Små søde cupcakes egner sig perfekt som snack eller dessert ved store selskaber og børnefødselsdage. De er nemme at lave og ser søde og dekorative ud på et fad. Normalt ville jeg lave en smørcreme til kagerne, men til den her portion lavede jeg en flødecreme, da jeg vidste der var folk i selskabet der ikke var glade for smørsmagen. 

Til ca. 30 mini kager er brugt: 200 g. smør, 4 æg, 2 dl. sukker, 2,5 dl. mel, 2 tsk. bagepulver, 200 g. mørk chokolade.

Smelt smør og chokolade i en gryde og afkøl blandingen før den kommes i en skål. Pisk æg og sukker til en tyk hvid blanding og kom den derefter over i skålen med chokoladeblandingen. Rør rundt til en ensartet masse og sigt derefter mel og bagepulver ned i skålen, under omrøring. Kom dejen i en sprøjtepose med en stor stjerne-tylle eller en stor rund tylle og sprøjt en portion dej ud i hver form til et par mm. under formens kant. Hvis mini muffinsformene er ret tynde så brug evt. to papirforme til hver kage. Det er nemmest at stille alle formene op på bagepladen før man kommer dejen i dem, så slipper man er for at dejen vælter ud af formene når man skal løfte dem op fra bordet. Kom kagerne i ovnen ved 175 grader i ca.8- 10 minutter. Det er bedst at stå ved ovnen og holde øje for det går stærkt pga. kagernes størrelse. Jeg plejer at tage dem ud så snart den første lille revne i kagen kommer til syne. Man kan evt. trykke let på toppen af kagen for at mærke om den er flydende eller fast. Lad kagerne afkøle på en rist før de pyntes.

Smørcreme: 135 g. smør, 400 g. flormelis, 45 g. kakao, 6 spsk. mælk.

Pisk smørret blødt og sigt derefter flormelis og kakao deri, under omrøring med en håndmixer. Når massen er ensartet tilsættes mælken lidt ad gangen mens der stadig røres. Rør massen i 3-5 minutter ved høj hastighed før den er klar til brug. Pynt kagerne med smørcreme, krymmel og hindbær.


2 kommentarer til “Mini cupcakes med chokolade!”

    Maria skrev:

    Har du prøvet at fryse dem?

    Frk. Saust skrev:

    Jeg har ikke prøvet at fryse dem ned, men tror sagtens at man kan gøre det. Ville dog ikke fryse dem med topping på. Mvh Paloma Saust


Skriv en kommentar