sparbank banner

Frk. Saust - mapopskrifter

Ovnbagt kylling med friskost og seranoskinke!

Endelig kan vi begynde og bevæge os væk fra de tunge vinterretter og se frem til alle de lækre danske grøntsager som butikkerne snart vil bugne af. Jeg orker snart ikke mere rodfrugt og kål..og mos og “gryder”. Jeg vil grille kød og spise en let salat som tilbehør!! Mens man venter på grillsæsonen kan man eventuelt forsøge sig med denne lille, nemme forårsret, som består af kylling, friskost, urter og grøntsager.

Til en ret med nok til 2 personer skal der bruges:

300-400 g. kyllingebryst.

1,5 dl. friskost naturel ( eller pikant hvis man ikke gider blande sin egen).

100 g. seranoskinke.

2 fed hvidløg.

Revet citronskal fra 1 øko. citron.

1 frisk chili.

1 håndfuld basilikum.

1 rød peberfrugt.

2 gulerødder.

1 bk. cocktailtomater på stilk.

200 g. svampe eller championer.

1 bundt forårsløg.

1 håndfuld frisk timian.

1. løg.

Salt.

Peber.

Olie.

Blend friskost med basilikum, hvidløg og en lille sjat olie. Kom blandingen i en skål og rør fint hakket chili og skallen fra citronen deri, tilsæt lidt salt og peber.

Flæk kyllingebrysterne på midten uden at skære helt igennem ( lav en lille lomme i brystet, hvis det kan lade sig gøre) og kom et par spiseskeer af ostefyldet derind. Rul seranoskinken stramt om kyllingebrysterne så det dækker ostefyldet. Fastgør eventuelt skinken med et par kødnåle eller tandstikker. Kom kyllingen i et ovnfast fad og læg de skyllede tomater ovenpå. Klip frisk timian over. Bag det hele i ovnen ved 185 grader i ca. 30 minutter.

Vask og skær alle grøntsagerne i passende strimler. Steg først løg og svampe i lidt olie og tilsæt så resten af grøntsagerne. Lad det hele stege ved svag varme i 10 minutter. Server kyllingen på en bund af grøntsager og med de bagte tomater på toppen.

 

kylling-1

 kylling-2

 


2 kommentarer til “Ovnbagt kylling med friskost og seranoskinke!”

    Rikke skrev:

    Mmmm, ser lækkert ud. Bliver skinken ikke sjappet af tomaterne? Ville være ked af, at miste det sprøde…

    Frk. Saust skrev:

    Hej Rikke. Nej, jeg synes ikke at det var så galt. Skinken er ikke helt sprød, men det er nok mest pga. ostefyldet der render lidt ud under tilberedning. Hvis du vil være på den sikre side kan du jo tilberede tomaterne i et fad for sig, eller blot lægge dem ved siden af kyllingen. Mvh Paloma


Skriv en kommentar