sparbank banner

Frk. Saust - mapopskrifter

Pad Thai (Stegte risnudler med kylling og peanuts)!

Den her opskrift er mit bud på hvordan den simple thai-ret laves. Forresten er der i dag en uge til jeg rejser til Thailand, så synes det var en meget god måde at fejre på det på!

Til 4 personer er der brugt: 380 g. kyllingbryst ( retten kan også laves med tigerrejer eller svinekød), 5 forsårsløg, 2 fed hvidløg, 1 stort løg, 100 g. bønnespirer, 4 æg,  1/2- 3/4 pk. risnudler , 4 spsk. fiskesauce, 1 spsk. soya, 2 spsk. riseddike, 1/2 lime , 1 spsk. sukker, 100 g. saltet peanuts.

Læg risnudlerne i blød i ca. 20-30 min i rigeligt varmt vand. Lav saucen ved at blande fiskesauce, soya, eddike, lime og sukker sammen og rør rundt så sukkeret kan blive opløst. Steg hakket hvidløg og løg i lidt olie i en wok. Skær kødet i passende tern ( hvis man bruger rejer, pilles de og kommes i hele) og kom dem i wokken sammen med løg og hvidløg. Steg det i 5-8 minutter til alle kød-stykkerne har fået farve. Tilsæt forårsløg steg dem af  og tilsæt så nudlerne. Nudlerne kan være lidt svære at stege så tilsæt lidt ekstra olie eller lidt vand så de ikke klæber sammen. Sørg for at nudlerne er lagt ud til den ene side af wokken og tilsæt lidt mere olie før æggene slås ud og laves til ” røræg”. Når æggene begynder at stivne røres de sammen med nudlerne. Tilsæt nu saucen og bland forsigtigt rundt med to skeer evt. Kom bønnespirerne i og server kort efter med en godt drys hakkede peanuts. Tilsæt chilisauce hvis det ønskes. 

Kategori: MadTags: , , 3 kommentarer


3 kommentarer til “Pad Thai (Stegte risnudler med kylling og peanuts)!”

    Tage skrev:

    Gad vide om kyllingekødet (eller rejer eller svinekød) så bare skal smides i skraldespanden? Fremgår ikke rigtigt af beskrivelsen 🙂

    Frk. Saust skrev:

    Godt set…ups! Opskriften er opdateret nu…tak 😉
    Mvh Paloma Saust

    Katja skrev:

    Hej 🙂
    Hvor mange risnudler er det ca. i gram? Har købt mine i en thai-butik, og de er i nogle lidt små pakker, så er tvivl om, hvor man jeg skal bruge i forhold til din opskrift.


Skriv en kommentar